BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlak Avrupa’da ev alınacak en iyi bölgeler----

Avrupa’da ev alınacak en iyi bölgeler

 Avrupa’da ev alınacak en iyi bölgeler
04 Ağustos 2022 - 09:42 www.finansgundem.com

İşte ikinci bir ev satın almak ya da alıp kiraya vermek için Avrupa’nın en iyi destinasyonları

FİNANSGUNDEM.COM-DIŞ HABERLER SERVİSİ

Kiralık bir mülk arıyorsanız, ya da ikinci bir ev almak istiyorsanız Akdeniz kıyılarının tatilcilerin ebedi favorisi olmasıyla Avrupa’nın başlıca tatil destinasyonları tam da size uygun olabilir. İster yazlık benzeri bir mülk isterseniz yatırım amaçlı bir gayrimenkul…

Avrupa’da kaliteli yemek ve zengin kültüre erişimden nefes kesici manzaraya kadar herkes için bir şeyler var.

Uluslararası emlak ajansı Knight Frank’in yeni araştırmasına göre, Avrupa’nın başlıca emlak piyasası, devam eden taleple birlikte geçtiğimiz yıl %5,6 büyüdü. Bu arada, bölgenin en çok talep gören tatil beldelerinde kira getirileri artmaya devam ediyor.

Knight Frank’in uluslararası konut araştırmaları başkanı Kate Everett-Allen CNBC’ye verdiği demeçte, ”İkinci ev sahipleri için Avrupa şehirleri kültür, bağlantı ve iyi bir yaşam kalitesi sunarken, yatırımcılar için yüksek kira ve nispeten düşük satın alma maliyetleri sunuyor” dedi.

Yine de, herhangi bir yatırımda olduğu gibi, bir mülk satın almak büyük bir finansal taahhüttür ve nereden başlayacağınızı bilmek zor olabilir. Knight Frank’in verilerini kullanarak, CNBC’nin Avrupa’da ikinci bir mülk aramaya başlamak için en iyi yerlerin listesini çıkardı.

EMLAK FİYATLARININ EN FAZLA ARTTIĞI ŞEHİRLER

Knight Frank’e göre, Avrupa emlak piyasasında geçen yıl ortalama yüzde 5 oranında fiyat artışı yaşandı.

Berlin, 2022 yılının Haziran ayına kadarki en güçlü fiyat artışını gördü ve yüksek kaliteli mülkler ortalama %12,6 değer kazandı ve fiyat artış en fazla olan il oldu. New York’ta %7,3, Hong Kong’ta %3,1 ve Londra’da %2,5 fiyat artışı yaşandı.

Fiyatı en yüksek artan diğer yerlerin başında yüzde 11.2 ile Edinburgh geliyor. Dublin %10,2, Zürih %10,2 ve Paris %8,9 ile en hızlı fiyat artışı yaşanan iller oldu.

KİRA GETİRİSİ EN YÜKSEK BÖLGELER

Kiralık bir mülk arıyorsanız, Akdeniz kıyılarının tatilcilerin ebedi favorisi olmasıyla Avrupa’nın başlıca tatil destinasyonları tam da size uygun olabilir.

Kiralamak amacıyla yazlık ev satın alırken göz önünde bulundurulması gereken birkaç faktör var. Bunlar; hem yerel olanaklara yakınlık hem de uluslararası havaalanlarına kolay erişilebilirlik. Knight Frank’e göre, İtalya’nın Toskana ve Liguria bölgeleri, Fransa’nın güney sahili ve Fransız Alpleri ile İspanya’nın Barselona, Marbella ve Balear Adaları, Avrupa’da bu kriterlere göre satın alınıp kiralanacak bir mülke yatırım yapmak için en iyi yerlerden bazıları.

İnişli çıkışlı tepelere, muhteşem yemeklere ve dünyanın en büyük Rönesans sanatı koleksiyonlarından birine ev sahipliği yapan Toskana, İtalya, denizaşırı emlak alıcıları için kalıcı bir favori.

Serchio Nehri üzerindeki Toskana şehri Lucca, 2021′de Pisa ve Bolgheri ile birlikte alıcı taleplerinin dörtte birini temsil eden ve Knight Frank’e göre yıllık %6′lık fiyat artışı kaydeden özellikle popüler bir seçim.

Lucca ve Pisa’da Knight Frank alıcıları tarafından aranan ortalama emlak fiyatı şu anda yaklaşık 1,7 milyon euro (1,8 milyon dolar) - Toskana bölgesinin 3,7 milyon euro ortalamasının oldukça altında. Bu arada, ortalama günlük kiralama fiyatı ise 471 euro.

DOLARDAKİ YÜKSELİŞ TALEBİ ARTIRIYOR

Güçlenen dolar ve zayıflayan euro, kıtanın yalnızca ABD’li tatilciler için değil, aynı zamanda Amerikalı gayrimenkul yatırımcıları için de giderek daha çekici bir yer haline gelmesiyle birlikte, Avrupa’nın emlak piyasasını ısıtıyor. Paritedeki değişim nedeniyle ABD’li yatırımcılar için Avrupa yüzde 15-20 arasında daha indirimli konuma geldi.

Knight Frank’in Uluslararası Başkanı Mark Harvey, “Geçmişte ABD’nin ilgisi, Roma’dan Paris’e ve Barselona’dan Floransa’ya kültür ve bağlantı sunan şehirlere odaklanmıştı. Şimdi Mallorca, Sardinya ve Fransa’nın güneyi gibi destinasyonlara ilgi arttı. ABD’li alıcılar geleneksel güneş kemeri alanlarını hedeflediklerini görüyoruz, bu da normdan bir sapmadır” dedi.

Talep azaldı, konut fiyatlarındaki artış yavaşladı

 

Kira ve konut fiyatlarında gerileme beklentisi

 

Ön ödemeli konut satışında teslim süresi uzatıldı

 

Son 10 yılda yabancılar 341 bin konut aldı

 

Konut fiyat artışında rekor Türkiye'nin

 

2023 yılında konut piyasasını neler bekliyor?

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • TAM ARADIĞIM HABER04 Ağustos 2022 10:57

    TEBRİKLER BU HABERLER KİME HİZMET EDİYOR ANLAMIŞ DEĞİLİM. EDİTÖR ÇOK İYİ İŞ YAPIYOR.