BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinAvrupa’da bu şehirleri mutlaka ziyaret etmelisiniz----

Avrupa’da bu şehirleri mutlaka ziyaret etmelisiniz

Avrupa’da bu şehirleri mutlaka ziyaret etmelisiniz
27 Temmuz 2022 - 15:34 www.finansgundem.com

Bu yıl seyahat planlarınızı Avrupa’ya yaparak beklentilerinizin çok ötesinde tasarruf edebilirsiniz.

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Her yaz tatil planı yaparken, işin ekonomik boyutuna bakmayı ihmal etmiyoruz. Bu sene ise bu açıdan rahat davranabilirsiniz. Bir şartla: Seyahatinizi Avrupa’ya yaparak.

Cnbc’den Monica Buchanan Pitrelli’nin haberine göre, Bugün birçok Avrupa şehrinde otel fiyatları düşmüş durumda. Avrupa’ya yapılan uçuşlarda uçak bileti fiyatlarında da belirgin bir düşüş gözleniyor. Bu durum, yaz tatilinizi beklentilerinizin üzerinde tasarruf ederek yapabileceğiniz anlamına geliyor.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, seyahat uzmanları ABD çıkışlı uçuşlarda ortalama uçak biletlerinin oldukça düşük seyrettiğini söylüyor. Dünyanın geri kalanına kıyasla bu veri ABD’liler için bulunmaz bir nimet anlamına geliyor. ABD Doları’nın 20 yıldan bu yana ilk kez euro ile eşitlendiği de düşünülürse, Amerikalıların Avrupa’da ekonomilerini düşünmeden rahat bir tatil yapmaları oldukça yüksek bir ihtimal olarak öne çıkıyor. Bugün Paris’te bir otelde geceliği 250 eurodan üç gecelik bir konaklama, 2019 yılı Temmuz ayındaki 841 dolara kıyasla yaklaşık 767 dolara denk geliyor. Bu rakamlar, fiyatların pandemi öncesinden de ucuz olduğunu kanıtlıyor.

Ucuz uçak biletleri: Milano, Venedik, Roma, Londra, Paris

Online seyahat rezervasyon sitesi CheapAir.com’un yaptığı araştırmaya göre, Avrupa’ya ortalama en düşük uçak bileti geçen yıla göre yüzde 15,1 oranında düşmüş durumda. Bahar aylarında 24 milyon adedin üzerinde uçak biletinin gözden geçirilmesiyle elde edilen verilere göre ABD şehirlerinden Avrupa’ya uçuşlar, 2021 yılında ortalama 1.070 dolardan bu yıl 908 dolara kadar geriledi.

Araştırmaya göre İtalya’ya en ucuz uçak biletini bulmak isteyen yolcular, uçak biletlerinden yüzde 20’den fazla düşüş yaşanan Milano’ya uçabilirler. Bu sıralamada Venedik yüzde 17 ve Roma ise yüzde 14’lük düşüş oranlarıyla Milano’yu izliyor.

CheapAir.com’a göre, Londra ve Paris gibi Avrupa’nın en çok ziyaret edilen şehirlerine gerçekleşen uçuşlar sırasıyla yüzde 10 ve yüzde 9 oranında düşerken, Dublin’e alacağınız uçak bileti fiyatı ise değişmeden kaldı.

Ucuz oteller: Madrid, Kopenhag, Nice

Özellikle ABD’deki oteller pandemi öncesi döneme göre bugün daha pahalıyken, özellikle Batı Avrupa’nın bazı bölgelerinde çok uygun fiyatlara otellerde konaklanabileceği görülüyor. “Oteller genellikle yoğun yaz seyahat sezonunda talebin yüksek olması nedeniyle fiyatlarını artırıyor” diyen Hotels.com Sözcüsü Melissa Dohmen, bu yıl ise en iyi destinasyonlardaki otellerin oda fiyatı rekabetinin arttığını belirtiyor.

Hotels.com verilerine göre Ağustos ayında yapacağınız bir Avrupa tatili planlıyorsanız ve kalacak yer olarak bir oteli tercih edecekseniz, ucuz fiyatlamalarıyla geceliği 135 dolardan Madrid’i ya da geceliği 210 dolardan Kopenhag’ı tercih edebilirsiniz.

Seyahat şirketi Expedia, birçok Avrupa kentindeki otel fiyatlarının Ağustos ayında pandemi öncesine göre daha ucuz olacağını belirtiyor. Nice dışında İtalya ve Fransa şehirleri ise bu listede yer almıyor. Fransız Rivierası boyunca Saint-Tropez'i sezonun en pahalı kaçış noktalarından biri olarak belirleyen Hotels.com'a göre ise her iki ülkede de otel fiyatlarında yüzde 25 oranında artış gerçekleşmiş durumda.

Ucuz destinasyonlar: İstanbul, Mykonos, Santorini, Atina, Amsterdam, Stockholm

Deneyimler, yurt içi seyahatin uluslararası seyahatten daha ekonomik olduğunu savunur. Ancak Florida merkezli seyahat sigortası karşılaştırma motoru Squaremouth’a göre, son iki yıldır bu durum değişmiş gözüküyor.

Squaremouth verilerine göre Temmuz ayı ortası itibariyle yurt içi bir seyahatin ortalama maliyeti uluslararası bir seyahatten yaklaşık 500 dolar daha fazla tutuyor. Bu durum elbette her destinasyon için geçerli değil. Şirkete göre bu yıl en popüler seyahat destinasyonları arasında Yunanistan yer alıyor. Yunanistan’ı İtalya ve Fransa izliyor.

Yunanistan’da ortalama gecelik otel fiyatları Mykonos’ta 610 dolar, Santorini’de ise 434 dolar. Bu rakamlar İyon Adaları’nda 204 dolara, Girit’te ise 162 dolara kadar düşüyor. Atina ise muhtemelen daha ucuz fırsatlar sunuyor.

Seyahat web sitesi The Family Vacation Guide tarafından yapılan otel ücretleri araştırmasına göre de Atina en uygun tatil şehirlerinden biri olarak öne çıkıyor. Sitenin analizine göre, bir ailenin Amsterdam’ı ziyaret etmesi için günlük ortalama 244 dolara, İstanbul’u ziyaret etmesi için günlük ortalama 122 dolara, Stocholm’ü ziyaret etmesi için ise günlük ortalama 150 dolara ihtiyacı bulunuyor.

Yaz tatili ucuzluyor

 

Fransızlar tatil için komşularının havuzunu tercih ediyor

 

Dünyanın en ucuz tatil yerleri

 

Dünyanın en iyi yürüyüş yolları

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)