BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakFransızlar tatil için komşularının havuzunu tercih ediyor----

Fransızlar tatil için komşularının havuzunu tercih ediyor

Fransızlar tatil için komşularının havuzunu tercih ediyor
18 Temmuz 2022 - 09:59 www.finansgundem.com

Tatil yapmak isteyen için her zaman bir çözüm vardır. Aşırı sıcaklardan ve enflasyondan canı yanan Fransızlar, tatil için komşularının havuzunu tercih ediyor.

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Avrupa’yı kavuran sıcaklar ve alevlenen enflasyon Fransızları yeni yöntemler bulmaya itiyor. BFM Business’tan Thomas Leroy’un haberine göre, euroda yaşanan değer kaybıyla tatil için ülkelerini terk edemeyen Fransızlar, soluğu komşularının havuzlarında alıyor.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, tatile gidecek kadar şanslı olmayan Fransızlar, komşularının havuzunda serinliyor. Öğle saatleri için komşularının havuzunu kiralayıp serinleyerek tatil ihtiyacını gidermek, Fransa’da neredeyse ciddi bir sektöre dönüşmek üzere.

Mutfak ve bahçe de dahil

Gün ortasında eğlence merkezlerinde ya da belediye havuzlarında olmaktansa komşularının havuzlarını kiralamayı tercih eden Fransızlar aldıkları karardan oldukça memnun. Sadece onlar da değil. Tüm Fransa geneline yayılan bu yöntem, havuzlu ev sahiplerinin de hoşuna gidiyor. Belli platformlar aracılığıyla ve kiralama yöntemiyle anlaşan kişiler evin sadece havuzundan değil mutfağından ve bahçesinden de yararlanabiliyor. Avrupa ne zaman sıcaklardan kavrulsa talebin arttığı havuzlu sitelere özellikle swimmy.fr ve jardins-privés.com üzerinden ulaşılabiliyor. Havuzlu evlerin bazıları, bu siteler aracılığıyla binlerce teklif alabiliyor.

Saati 75 euro

Talep ve arzın istenen düzeyde olması bu yöntemin adeta bir sektöre dönüşmesine neden olmuş. Saati ortalama 75 euroya kiralanan havuzlu sitelerin başarısı yadsınamaz derecede yüksek. Fransızlar, belediyelerin yüzme havuzlarına gitmektense havuzlu siteleri kiralamayı daha mantıklı buluyor. Fransızlar özellikle bu yıl gibi şartların kötü olduğu dönemlerde tatile gidemediklerini ve bu yolu seçtiklerini belirtiyor.

Bu durum havuzlu ev sahipleri için de bulunmaz bir fırsat anlamına geliyor. Belirledikleri fiyata bağlı olarak, havuzlu site sahipleri, vergiye tabi olmak şartıyla yaz aylarında birkaç bin euro kar edebiliyor. Fransız yasalarına göre havuz kiralamak için bir yetkilendirme gerekmiyor. Ancak havuz gömülüyse, alarm ve koruyucu bariyer gibi güvenlik standartlarına uyulması şart koşuluyor.

Avrupa'da kırmızı alarm!

 

Avrupa için enflasyon tahmini yükseldi

 

Rusların tatil gözdesi yine Türkiye

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)