BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAvrupa resesyondan çıkamayacak----

Avrupa resesyondan çıkamayacak

Avrupa resesyondan çıkamayacak
07 Mart 2013 - 21:11 www.finansgundem.com

ECB Başkanı Mario Draghi, 2013 ve 2014 yılına ilişkin büyüme tahminlerini aşağı çektiklerini söyledi

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Mario Draghi, faiz indiriminin tartışıldığını belirterek, faizleri değiştirmeme kararının oy birliğiyle alındığını söyledi.
ECB'nin rekor düşük seviyede bulunan politika faizini değiştirmeden yüzde 0,75'te bırakmasının ardından Frankfurt'ta açıklamaya yapan Draghi, Avro Bölgesi'nde büyümeye yönelik risklerin aşağı yönlü olduğunu, 2013 yılının ikinci yarısından itibaren ekonomik aktivitede toparlanma görüleceğini belirterek, finansal piyasalardaki güvenin son bir kaç ayda arttığını ve enflasyon beklentilerinin güçlü bir şekilde çıpalandığını kaydetti.
Politikalarının genişlemeci olmaya devam etiğini ve Avro Bölgesi'nin büyüme tahminlerinin revize edildiğini ifade eden Draghi, şunları aktardı:
''LTRO ödemeleri piyasalarda güvenin arttığını göstermektedir. Yapısal reformların yeterince hayata geçirilemediği görülüyor. Enflasyonda yukarı yönlü riskler arasında petrol fiyatları görülüyor. Büyümeye yönelik riskler aşağı yönlü, enflasyona yönelik riskleri ise büyük ölçüde dengeli. ECB'nin 2013 yılı büyüme tahmini yüzde -0,9 ile +0,3 aralığından yüzde -0,9 ile yüzde -0,1 aralığına, 2014 yılı büyüme tahmini orta noktası da yüzde 1,2'den yüzde 1'e çekildi.
2013 yılı TÜFE beklentisi yüzde 1,6'da bırakıldı, 2014 yılına ilişkin TÜFE Beklentisi yüzde 1,4'ten yüzde 1,3'e düşürüldü. Faiz indirimi tartışıldı, olasılıklar değerlendirildi ve sabit bırakılmasına karar verildi. Faizleri değiştirmeme kararı oy birliğiyle alındı. Geçen seneye göre her şey daha iyi, dengesizlikler iyileşmiş durumda. Finans dışı kesime verilen kredilerde sınırlı da olsa önceki aya göre düzelme var. KOBİ'lerin krediye ihtiyaçları var ve bu konuda kırılganlık devam ediyor. Kısa vadede kırılganlıklar devam etmekle beraber orta vadede toparlanma görülüyor.''
''Deflasyon riski yok''
Yıl sonuna doğru toparlanmanın KOBİ'lere olumlu etkisininin de görülmeye başlanacağını belirten Draghi, ''Deflasyon riski yok. Hiçbir karar siyasi baskı altında alınmadı, Troyka çok iyi işliyor, ECB'de Troyka'nın bir parçası. Birlik kavramında herhangi bir çatlama görmüyorum. Kredi koşulları hala zayıf ve verilerdeki toparlanmayı kademeli olarak göreceğiz. Son 6 ayda ülkeler arasındaki faiz farkları azaldı. İrlanda bankacılıkta ilave adımlar atmalı. Güney Kıbrıs kaynaklı sistemik riskler küçük olmayabilir'' ifadelerini kullandı.
Draghi, döviz kurunun ECB'nin politika hedefi olmadığını tekrarladı.
Draghi'nin açıklamalarının ardından 1,30 seviyelerinde bulunan avro dolar paritesi 1,31'e doğru hareketlendi. AA
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)