BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAvrupa hisseleri günü düşüşle tamamladı----

Avrupa hisseleri günü düşüşle tamamladı

Avrupa hisseleri günü düşüşle tamamladı
28 Aralık 2015 - 19:46 www.finansgundem.com

Avrupa borsaları Noel tatili nedeniyle kısa sürecek haftada düşük hacimli işlemlerin etkisiyle 2. günde de geriledi

Avrupa borsaları Noel tatili nedeniyle düşük hacimli gerçekleşen işlemler sonunda düşüşle kapandı. 

Stoxx Europe 600 Endeksi kapanışta %0.5 düştü. Petroldeki geri çekilmeyle enerji şirketleri düşüşe öncülük etti, madencilik hisseleri ise Çin'de sanayi şirket karlarının düşmesiyle geriledi. 

Avrupa'da çoğu borsa bugün düşüşle kapandı. Almanya'da DAX Endeksi %0.7, Fransa'da CAC 40 Endeksi %1, İspanya'da IBEX 35 Endeksi %1.4 düştü. İngiltere'de tatil nedeniyle işlem yapılmadı. 

Stoxx 600 Endeksi bu ay %5.4 düşerek Aralık 2002 yılından beri en kötü Aralık ayı ğerformansını kaydetti. Avrupa Merkez Bankası'nın açıkladığı ek parasal genişlemenin beklentileri karşılamaması da bu negatif algıda etkili oldu. 

Fed'in yaklaşık 10 yıl sonra faiz artırımının küresel büyüme endişelerini tetiklemesiyle endeks yıllık bazda yükselişinin büyük kısmını geri verdi. 

Cenevre'deki Mirabaud Securities'te üst düzey trader olan John Plassard "Çin istatistikleri nedeniyle petrol ve doğalgaz şirketleri baskı altında. Avrupa piyasasını gelecek yıl destekleyecek temel unsurlar genişlemeci para politikası , zayıf euro, Avrupalı şirketlerin sürdürülebilir değerlemeleri, güçlü iç talep ve karlardaki güçlü artış olacak” dedi.

Enerji ve emtia hisselerinde ArcelorMittal ve Seadrill %5'ten fazla düştü. 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)