BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAvrupa hisseleri 4.5 yılın zirvesinde----

Avrupa hisseleri 4.5 yılın zirvesinde

Avrupa hisseleri 4.5 yılın zirvesinde
14 Mart 2013 - 11:05 www.finansgundem.com

Avrupa hisse senetleri, bölgedeki politika yapıcıların bugün Brüksel'deki toplantısı öncesi yükseldi

Avrupa hisse senetleri, bölge politika yapıcılarının bugün Brüksel'de başlayacak olan iki günlük toplantıları öncesi son dört buçuk yılın en yüksek seviyesine tırmandı. ABD endeks vadeli kontratları yükselirken, Asya hisse sentleri fazla değişmedi.
HeidelbergCement AG, borcunun beklenenden daha fazla düşmesinin ardından yüzde 2.4 yükseldi. Dünyanın en büyük taraklama şirketi Royal Boskalis Westminster NV, tüm yıl için karının analistlerin tahminlerini aşmasının ardından yüzde 2.7'lik bir ralli yaptı.
Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.4 yükselerek, Londra saati ile 08:07'de 296.49 puana çıktı ve Haziran 2008'den bu yana en yüksek seviyesini gördü. Avrupa hisse senetlerinin gösterge endeksi, ABD'de istihdam verilerinin eve Çin'de ihracat verisinin, küresel ekonomik toparlanmaya yönelik güveni kuvvetlendirmesinin desteği ile bu yıl yüzde 6 yükseldi.
Kopenag'da PFA Pension A/S kıdemli stratejisti Witold Bahrke, "Piyasalar, beklenenden daha iyi çıkan ABD verilerinin mali problemlere direnmesinin desteği ile yukarı yönde hareket ediyor," dedi ve "Öte taraftan, kaygı giderek artıyor. Özellikle Euro Bölgesi gelişmeleri ile ilgili. Kimse Brüksel'deki zirveden sağlam bir sonuç beklemiyor, ancak, örneğin Güney Kıbrıs için, sürpriz potansiyeli var" değerlendirmesinde bulundu.
MSCI Asya Pasifik Endeksi bugün yüzde 0.1'den az bir düşüş gösterirken, Standard & Poor’s 500 (S&P 500) endeks vadeli kontratları yüzde 0.2'lik bir çıkış gerçekleştirdi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)