BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiAvrupa gaz talebinin düşmesi bekleniyor----

Avrupa gaz talebinin düşmesi bekleniyor

Avrupa gaz talebinin düşmesi bekleniyor
31 Ocak 2022 - 09:05 www.finansgundem.com

Uluslararası Enerji Ajansı (IEA), devam eden yüksek fiyatların kömürü elektrik üretimi için daha rekabetçi hale getirirken, Avrupa'da doğalgaz talebinin bu yıl düşmesinin beklendiğini açıkladı.

Geçen yıl Avrupa'da doğalgaz talebinin tahmini %5,5 artarak 552 milyar metreküpe çıktığını belirten EIA, ancak bu yıl %4,5 civarında düşerek 527 milyar metreküpe inmesini öngörüyor. Düşüşte kısmen elektrik üretiminde doğal gaz yakımının %6 düşmesinin etkili olacağı belirtiliyor.

EIA'nın çeyreklik doğalgaz raporunda "Doğalgaz yakıtlı elektrik üretiminin, yenilenebilir enerji kaynaklarının güçlü genişlemesi nedeniyle düşmesi beklenirken, yüksek gaz fiyatları, kömür yakıtlı üretime kıyasla rekabet gücünü baskılamaya devam ediyor" ifadelerine yer verildi.

IEA, bu yıl, Avrupa doğalgaz ve Asya LNG fiyatlarının, devam eden düşük stok seviyeleri ve azalan arz nedeniyle, her ikisinin de tüm zamanların en yüksek yıllık ortalamaları olan ortalama 26 dolar/mmBtu ve 27 dolar/mmBtu olmasının beklendiğini belirtti.

Palandöken: Doğalgazda kademe üst sınırdan belirlenmeli

 

2022'de doğalgaz tüketimi 60 milyar metreküp olarak öngörüldü

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)