BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPalandöken: Doğalgazda kademe üst sınırdan belirlenmeli----

Palandöken: Doğalgazda kademe üst sınırdan belirlenmeli

Palandöken: Doğalgazda kademe üst sınırdan belirlenmeli
29 Ocak 2022 - 18:31 www.finansgundem.com

TESK Başkanı Palandöken, elektrik tüketiminde uygulanmaya başlanan kademeli tarifeye ilişkin, "Elektrik kullanımında alt sınır konutlarda en az 400-500 kilovatsaat, iş yerlerinde ise 800-1200 kilovatsaat olmalı." ifadesini kullandı.


Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yazılı açıklamasında, elektrik kullanımında tüketim sınırlarına göre yapılan zamlara değindi.

Konutlarda tüketilen elektrik miktarının 150 kilovatsaati geçmesi halinde yüzde 127 zam uygulandığını belirten Palandöken, bu sınırı geçmemek için evlerde buzdolabı, televizyon, çamaşır makinesi, ütü gibi zorunlu cihazların hiç çalışmaması gerektiğini savundu.

Palandöken, şunları kaydetti:

"İş yerlerinde zorunlu olarak çalıştırılması gereken buzdolapları, yanması gereken ışıklar ile tabelalar da bundan sonra yanmayacak demektir. Bakkallar dolaplarını iade etmeye başladı, kasaplar dolaplarını çalıştıramaz hale geldi, terzi makinesini ve ütüsünü açmaya korkuyor, esnaf tabelalarını söndürürse sokaklar da ışıksız kalır."

"Elektrik kullanımında alt sınır konutlarda en az 400-500 kilovatsaat, iş yerlerinde ise 800-1200 kilovatsaat olmalı." ifadesini kullanan Palandöken, "Elektriğin yazdan daha çok kışın kullanıldığını, ısınmada, aydınlanmada, mutfakta, temizlikte, iş yerlerinde her alanda olmazsa olmaz olduğunu belirtmiş ve zam yapılmaması için talepte bulunmuştuk. Esnafımız konutlardan ve sanayiciden daha fazla elektrik faturası ödemektedir. İş yerlerinde kullanılan elektrik yazlık- kışlık olarak ayrı ayrı hesaplanarak faturalandırılmalı." değerlendirmesinde bulundu.

"Doğalgazda kademe üst sınırdan belirlenmeli"

Doğalgazda kademeli sisteme geçiş kararına da değinen Palandöken, vatandaş, esnaf ve sanayicinin durumu düşünülerek kademenin üst sınırdan belirlenmesi gerektiğini kaydetti.

Palandöken, en önemli harcama kalemlerinde faturaların yüksek gelmesinin üretimi de tüketimi de olumsuz etkilediğini, yüksek fiyatların hem enflasyonu hem de maliyetleri artırdığını ifade etti.

Doğalgaz yardımı başvurusu nasıl yapılır? Peki kimler alabilir?

 

2022'de doğalgaz tüketimi 60 milyar metreküp olarak öngörüldü

 

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • E.g.29 Ocak 2022 22:38

    6-7 ÇOCUKLU AİLELERİN VAY HALİNE

  • E.g.29 Ocak 2022 18:57

    KADEMELİ FİYAT UYGULAMASI HANEDE OTURAN SAYISINA GÖRE KİŞİ BAŞI 200 KW OLARAK UYGULANMALI BİZ 2 KİŞİ OLDUĞUMUZDAN 200+200=400 KİLOVAT BİRİNCİ KADEME OLMALI ELEKTRİK FATURAMDA OCAKTA GEÇEN AYA GÖRE %60 ARTIŞ OLDU BİZDE DOĞAL GAZ YOK OLSAYDI SADECE 25 ZAM OLMUŞ OLACAKTI