BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAvrupa borsaları düşüşle açıldı----

Avrupa borsaları düşüşle açıldı

Avrupa borsaları düşüşle açıldı
19 Ağustos 2020 - 10:22 www.finansgundem.com

Wall Street’in yeni rekor seviyelerine ulaştığı Salı gününün ardından Avrupa borsaları olumlu seyri bozdu. Avrupa borsaları jeopolitik gerginliklerle birlikte Çarşamba gününe düşüşle başladı

Avrupa borsaları hafta ortasına sınırlı bir düşüşle başladı. ABD borsalarında S&P 500’ün rekor tazelediği günün ertesinde Avrupa hisseleri pozitif duyarlılığı devam ettiremedi. Açılışın ardından, Stoxx Europe 600 gösterge endeksi yüzde 0,2, Almanya'da DAX 30 endeksi yüzde 0,3, İngiltere'de FTSE 100 endeksi yüzde 0,2, Fransa'da CAC 40 endeksi yüzde 0,1, İspanya'da IBEX 35 endeksi yüzde 0,2 ve İtalya'da FTSE MIB endeksi yüzde 0,2 değer kaybetti.

Borsa güne yükselişle başladı

Avrupalı yatırımcılar dünyanın en büyük iki ekonomisi Çin ve ABD arasındaki ticaret savaşını değerlendirmeye devam ediyor. ABD Başkanı Donald Trump Salı günü yaptığı açıklamada, Çin ile ticaret görüşmelerini ertelediğini ve şu anda Çin ile konuşmak istemediğini söyledi. Beyaz Saray Sözcüsü Mark Meadows daha sonra gazetecilere verdiği demeçte Beyaz Saray ile Pekin arasında üst düzey görüşmelerin yapılmadığını belirtti.

İki ülke ocak ayında geçtiğimiz yıl gerçekleşmesi muhtemel ticaret savaşını durduracak bir adım atarak Çin-ABD ticaret anlaşmasının birinci aşaması üzerinde birlemişlerdi. Ancak iki ülke arasındaki gerginlik giderek artıyor. Çin’in anlaşma yükümlülüklerini yerine getirip getirmeyeceği konusunda ise şüpheler var.

Avrupa borsaları S&P 500 ve Nasdaq endekslerinin rekor kırdığı günün ardından ABD’deki olumlu seyirden koptu. S&P 500 korona virüs salgını nedeniyle oluşan bütün kayıplarını silerek Salı günü kapanışta tarihin en yüksek seviyesine ulaşmıştı. Yatırımcı çevreleri bu yükselişi yeni bir boğa piyasasının başlangıcı olarak görüyor.

Allianz Group ağır darbe aldı

 

Yunanistan en büyük adasını ABD'ye veriyor

 

BİST, Merkez Bankaları'ndan umutlu

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)