BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemYunanistan en büyük adasını ABD'ye veriyor----

Yunanistan en büyük adasını ABD'ye veriyor

Yunanistan en büyük adasını ABD'ye veriyor
19 Ağustos 2020 - 10:04 www.finansgundem.com

Yunanistan’ın kuzeyinde bulunan Dedeağaç limanına ABD’li iki grubunun talip olduğu belirtildi. Yunan Ekathimerini gazetesinin haberine göre, ONEX ve Black Summit Financial Group, Dedeağaç Limanı ve Kavala’daki Filippos B limanı için teklifte bulundu.

ABD Savunma Bakanlığı’nın son dönemde, Türkiye sınırına 60 km mesafede bulunan Dedeağaç’a yüklü miktarda askeri yığınak yaptığı biliniyor. ABD’nin Dedeağaç’ı hem Karadeniz stratejisi kapsamında Rusya’ya karşı hem de Yunanistan’ın en büyük limanını satın alan Çin’e karşı kullanmak istediği değerlendiriliyor. ABD’nin bir hedefinin de, Dedeağaç üzerinden Türk Boğazları’nı gözetlemek olduğu değerlendiriliyor. Uzun süredir Dedeağaç’taki limanı askeri kullanıma açmak ve genişletmek için çalışmalar yürüten Amerikalılar, bölgeye yeni nesil radar sistemi kurma kararı almıştı. ABD ordusu geçtiğimiz aylarda bölgeye yüzlerce zırhlı araç ve asker konuşlandırdı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)