BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAllianz Group ağır darbe aldı----

Allianz Group ağır darbe aldı

Allianz Group ağır darbe aldı
19 Ağustos 2020 - 10:14 www.finansgundem.com

Alman sigorta devinin net karı ikinci çeyrekte %28 oranında düşüş gösterdi

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Allianz ikinci çeyrekte kar açıklaması yaptı. Alman sigorta devi performansını, mevcut zorlu koşullarda ‘dirençli’ olarak tanımladı.

Şirketin açıkladığı mali rapora göre, ikinci çeyrekte hissedarlara isnat edilebilir net kar %28.6 düşüş göstererek 1,5 milyar euro seviyesine geldi. Üç aylık dönemde, Allianz toplam hasılatındaysa %6.6 düşüş açıklayarak 2,6 milyar euro bildirdi. Sigorta şirketinin bu çeyrekteki işletme karıysa 2,6 milyar euro olarak açıklandı.

Bahsedilen bu rakamlar, Allianz’ın 2019’un aynı döneminde açıkladığı işletme karına kıyasla %18’lik bir düşüşe işaret ediyor. İkinci çeyrekte hem emlak hem kaza sigortaları ve hayat sigortaları için işletme karı ikinci çeyrekte düştü.

Buna rağmen Allianz, halen kar edilebilir olan bu çeyreğin, stratejisinin sağlamlığını gösterdiğine inanıyor.

Münih merkezli şirket yaptığı açıklamada “korona virüs krizi tarihte gördüğümüz en sert ekonomik ve finansal piyasa koşullarını yarattı” dedi. “Piyasalar 2020’nin ikinci çeyreğinde ralliye girerken, ekonomik iyileşme halen hassas durumda.”

“Ancak, iyi düzenlenmiş portföyü ve sağlam bilançosuyla Allianz, mevcut krizi başarıyla yönetti ve 2020’nin ikinci çeyreğinde somut sonuçlar aldı.”

Bu esnada, sigorta şirketi mevcut belirsizlikleri göz önünde bulundurarak, yılın geri kalanı için güncellenmiş bir kar tahmini vermemeyi tercih etti.

Bankaların açıklanan Ocak-Haziran dönemi kar zararları

 

Alman Merkez Bankası umutlu

 

Anadolu Sigorta ‘yeni normal’de büyüme ivmesini artırarak sürdürüyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)