BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAvrupa borsaları bankalarla düştü----

Avrupa borsaları bankalarla düştü

Avrupa borsaları bankalarla düştü
09 Şubat 2015 - 19:29 www.finansgundem.com

Avrupa hisseleri banka hisselerindeki düşüş öncülüğünde gerilerken, Yunanistan'daki mevcut duruma yönelik endişeler sürüyor

Avrupa hisseleri banka hisselerindeki düşüş öncülüğünde gerilerken, Yunanistan Başbakanı Alexis Tsipras'ın uluslararası kurtarma paketini reddeden açıklamalarını sürdürmesi ile mevcut duruma yönelik endişeler sürüyor. 

Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.7 gerileyerek günü 370.55 puandan tamamladı. Bankalar yüzde 1.6'lık kayıpla endeksteki düşüşlere öncülük etti. Yunanistan'ın ASE Endeksi, National Bank of Greece ve Piraeus Bank'ın yüzde 9.8'den fazla gerilemesi üzerine yüzde 4.8 kayıp yaşadı.

Yunanistan Başbakanı ülkede asgari ücreti artırma, vergi muafiyet eşiği ve altyapı özelleştirmeleri yönünde hedefler belirlerken, Pazar günü yaptığı konuşmada ayrıca Almanya'dan 2. Dünya Savaşı tazminatını isteyeceğini ve Nazi yönetiminin Yunanistan'ı zorladığı kredilerin geri ödenmesini talep edeceğini söyledi. Euro Bölgesi maliye bakanları 11 Şubat'ta Brüksel'de acil olarak toplanacak. 

İspanya'nın IBEX 35 Endeksi ve İtalya'nın FTSE MIB Endeksi yüzde 1.9'dan fazla geriledi. Almanya'nın DAX Endeksi ise yüzde 1.7 düşüş kaydetti.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)