BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAvatar: Suyun Yolu, gişe rekoru kırdı----

Avatar: Suyun Yolu, gişe rekoru kırdı

Avatar: Suyun Yolu, gişe rekoru kırdı
30 Aralık 2022 - 13:45 www.finansgundem.com

Avatar: Suyun Yolu, sadece 14 günde dünya çapında 1 milyar dolar hasılata ulaştı. Film, 2022 yılında bu başarıya en hızlı ulaşan yapım olarak adını tarihe yazdırdı.

Avatar: Suyun Yolu filmi, Kuzey Amerika'da 317 milyon dolar, dünya çapında da 713 milyon dolar hasılat elde ederek toplamda 1 milyar dolara ulaştı.

IMDb'ye bağlı Box Office Mojo'nun verilerine göre film, Türkiye'de de bugüne dek 3 milyon 990 bin 82 dolar hasılat elde etti.

Bu sayılarla birlikte Jurassic World: Hakimiyet filmini ikinci sıraya çekerek zirveye yerleşen yapım, pandemi döneminde de şimdiden en yüksek hasılat elde eden üçüncü film oldu.

2022 yılında bir milyar dolar barajını aşabilen diğer iki filmden ilki olan Jurassic World: Hakimiyet'in bu miktara ulaşması 4 ay sürerken, Top Gun: Maverick aynı miktara 41 günde ulaşmıştı.

Pandemi sonrası sinemalara dönen ilk filmlerden olan ve 2021 yılında yayınlanan Örümcek-Adam: Eve Dönüş Yok filmi, bir milyar dolara sadece 12 günde ulaşmıştı.

Spider-Man gişede para bastı

 

Gişe rekortmeni filmlere korona virüs ayarı

 

10 milyar dolarlık gişe hasılatıyla rekor kırıldı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)