BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinGişe rekortmeni filmlere korona virüs ayarı----

Gişe rekortmeni filmlere korona virüs ayarı

Gişe rekortmeni filmlere korona virüs ayarı
21 Nisan 2020 - 17:57 www.finansgundem.com

Korona virüs sinemalarda merakla beklenen filmlerin vizyon tarihlerinin değişmesine yol açtı. Oscar beklentisi olan filmlerin yapımcıları salgın ortamında vizyona girmek istemiyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Warner Bros. korona virüs salgını nedeniyle film gösterim programında bazı stratejik değişiklikler yapıyor. Sinemaların kapatılması ve gelecek filmlerin yapımlarının askıya alınmasıyla, dünyaca ünlü stüdyo filmlerin vizyona giriş tarihlerini değiştirdi.

Sopranos dizisinin devam serisi olan “The Many Saints of Newark” filminin vizyon tarihi 2021’e ertelendi. Süper kahraman filmlerinde; “The Batman” filmi Haziran 2021’den Ekim 2021’e ertelenirken, “The Flash” filmi 1 Temmuz 2021’den 2 Haziran 2021’e çekildi. “Shazam II” ise 1 Nisan 2021’deki vizyon tarihinden 4 Kasım 2022’e ertelendi. Ayrıca Baz Luhrmann’ın Elvis Presley biyografisi 1 Ekim 2021’den 5 Kasım 2021’e ertelendi.

Christopher Nolan’ın yönetmen koltuğuna oturduğu “Tenet”in ve “Wonder Woman” serisinin beklenen ikinci filminin temmuz ve ağustos ayındaki vizyon tarihlerinde bir değişiklik olmadı. Buna karşın vizyon beklentisi olan birçok önemli film için yeni bir vizyon takvimi belirlendi.

Will Smith’in ve Serena Williams’ın rol aldığı “King Richard” filmi Kasım 2020’den Kasım 2021’e ertelendi. Stüdyonun Oscar beklentisi olan filmi Kovid-19’un kaotik ortamında vizyona sokmayı tercih etmediği söyleniyor.

Stüdyoların vizyon bültenlerini yayınlaması büyük oranda mali sebeplere dayanıyor. Şirketler ancak sinemalara yeterli talep olduğu sürece para kazanabiliyor. Farklı platformlara yayılmak yerine sinemaların tekrar açılmasını beklemelerinin en önemli nedeni de bu.

Bununla birlikte stüdyoların farklı platformlarda filmlerini servis etmek yerine sinema salonlarına bağlı kalmalarının en önemli sebeplerinden biri de Akademi Ödülleri (Oscar) gösteriliyor. Akademi filmlerin Los Angeles Eyaleti’nde en az yedi gün boyunca gösterilmesini ve günde en az üç kez yayınlanmasını adaylık için şart koşuyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)