BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemATO Başkanı Baran'dan serbest ticaret bölgesi isteği----

ATO Başkanı Baran'dan serbest ticaret bölgesi isteği

ATO Başkanı Baran'dan serbest ticaret bölgesi isteği
27 Eylül 2023 - 17:30 www.finansgundem.com

ATO Başkanı Baran, serbest ticaret bölgelerinin yabancı yatırımcıların ülkeye çekilmesi, ihracata yönelik üretim kapasitesinin geliştirilmesi gibi faydaları olduğunu belirterek, "Bu serbest bölgelerden birinin Ankara'ya yapılmasını talep ediyoruz." dedi.

Ankara Ticaret Odası'nın (ATO) 29. Dönem 11. Olağan Meclis Toplantısı, Oda Meclis Salonu'nda Ticaret Bakanı Ömer Bolat'ın katılımıyla gerçekleşti. ATO Başkanı Gürsel Baran burada yaptığı konuşmasında, Türkiye'de 19 serbest ticaret bölgesinin faaliyette olduğunu ve Bakan Bolat'ın bu bölgelere 5 bölge daha ekleneceğini duyurduğunu belirtti.

Serbest ticaret bölgelerinin yabancı yatırımcıların ülkeye çekilmesi, ihracata yönelik üretim kapasitesinin geliştirmesi gibi faydalar sağladığını söyleyen Gürsel Baran, "Bu serbest bölgelerden birinin Ankara'ya yapılmasını talep ediyoruz." ifadesini kullandı.

Ankara'nın raylı ulaşım sistemleri ve yolların kesişme noktasında olması nedeniyle Türkiye'nin ortasında bağlantı noktası niteliği taşıdığına dikkati çeken Baran, "Gelişen üretim kapasitesi, organize sanayi bölgeleri ve teknokentleriyle üretim hacmi kadar katma değeri, yani niteliğini de artıran bir şehir." şeklinde konuştu.

Türkiye'nin, coğrafi konum avantajı, dinamik ve esnek üretim yapısıyla küresel ekonominin üreticisi ve tedarikçisi olma yönünde güçlü aday olarak ön planda yer aldığını dile getiren Baran, bunu sağlayabilmek için reel sektörün sorunlarının çözülmesi gerektiğini ifade etti.

Bakan Bolat'tan 2’nci el otomotiv piyasasına ilişkin açıklama

 

ATO başkanı Baran'dan bankalara sitem

 

ATO Başkanı Baran: Dövizdeki artışı fırsatçılığa çevirmeyin

 

ATO Başkanı Baran'dan ihracatçılara çağrı!

 

 
 

"KOBİ'lerimizin yeşil dönüşüme geçiş sürecinde desteğe ihtiyaçları var"
Avrupa Birliği'nin (AB), Avrupa Yeşil Mutabakatı kapsamında Sınırda Karbon Düzenlemesi Mekanizması'nın deneme sürecini başlatacağı tarihin 1 Ekim olduğunu hatırlatan Baran, karbon emisyonunu azaltacak adımların atılmasının zorunluluğuna işaret etti. Baran, "Karbon emisyonunu azaltamazsak ve karbon ayak izi hesaplamalarını doğru şekilde yapamazsak rekabetçiliğimizi kaybetme riski altındayız." dedi.

AB'nin dijital dönüşümle yürüttüğü yeşil dönüşüm sürecinin dünyanın geleceği açısından önemli olduğunu belirten Baran, şunları ifade etti:

"Ülkemizde büyük işletmeler yeşil dönüşüme adaptasyonu başarıyla sürdürüyor ve bilinçli bir şekilde hazırlıklarını yapıyor. Ancak küçük ve orta boy işletmeler (KOBİ) bu dönüşümü sağlamak için hem bilgiye hem de finansmana ihtiyaç duyuyor. Üretimimizin büyük bölümünü üstlenen KOBİ'lerimizin, yeşil dönüşüme, karbon emisyonunu azaltmaya geçiş sürecinde gerçekten desteğe ihtiyaçları var."

"Üyelerimizin e-ticarete ve e-ihracata adapte olabilmesi için bir seferberlik başlattık"
Dünya genelinde 2007'den bu yana internet üzerinden yapılan alışverişlere ilişkin istatistiklere değinen Baran, şunları kaydetti:

"Bizim şirketlerimizin de bu pazarda yerini alması ve payını artırması gerekiyor. ATO olarak üyelerimizin e-ticarete ve e-ihracata adapte olabilmesi için bir seferberlik başlattık ve hiç e-ticaret yapmamış üyelerimize her türlü desteği ve eğitimi vererek e-ticaret ve e-ihracat yapabilir hale getirdik."

Baran, bu çalışmaların tüm işletmeleri kapsayacak şekilde yaygınlaştırılması için destek istedi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)