BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemATO başkanı Baran'dan bankalara sitem----

ATO başkanı Baran'dan bankalara sitem

ATO başkanı Baran'dan bankalara sitem
19 Haziran 2023 - 14:21 www.finansgundem.com

ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, reel sektörün kredi ihtiyacını karşılamaması nedeniyle bankalara sitem etti. Baran, “Bankalar kredi musluklarını ne zaman açacak” dedi.

ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, yazılı bir açıklama yaparak, reel sektörün kredi ihtiyacını karşılamaması nedeniyle bankalara sitem etti.

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, bankaların para ticareti yapan kuruluşlar olduğunu temel işlevlerinin mevduat toplamak ve kredi açmak olduğunu hatırlatarak, “Kaynak ihtiyacı için bankalara başvuran üyelerimiz olumlu sonuç alamıyor. Özel Bankalar, Merkez Bankası’nın faiz artıracağı öngörüsüyle kredi musluklarını kapatarak bekleme sürecine geçti. Reel sektörün kaybedecek zamanı yok” dedi.

Baran, “Bankalar kredi musluklarını ne zaman açacak” dedi. Merkez Bankası verilerinin bankaların kredi konusunda frene bastığını gösterdiğine dikkat çeken Baran, şunları söyledi:

“Bankalar para ticareti yapan kuruluşlardır. Temel işlevleri mevduat toplamak ve kredi açmaktır. Bizim ülkemizde de hem özel hem kamu bankaları faaliyet gösteriyor. Mevduat toplamak konusunda tüm bankalar istekli ancak konu kredi vermeye gelince özel bankalar kamu bankalarının gerisinde kalıyor. Son dönemde kaynak ihtiyacı için bankalara başvuran üyelerimiz olumlu sonuç alamıyor. Bankalar, Merkez Bankası’nın faiz artıracağı öngörüsüyle kredi musluklarını kapatarak bekleme sürecine geçti. Bankaların bekleyecek süresi olabilir ancak reel sektörün kaybedecek zamanı yok. Bankacılık sistemi ve reel sektör bir bütündür. Bu bütünlüğü ve reel sektörün kaynak ihtiyacının ülke ekonomisinin performansını etkileyeceği gerçeğini unutmadan, kredileri işler hale getirmek gerektiği kanaatindeyiz. Her zaman ifade ettiğimiz gibi bankalara bir kez daha seslenmek istiyorum, güneş açarken değil yağmur yağarken şemsiyeye ihtiyacımız var”

ATO Başkanı Baran: Dövizdeki artışı fırsatçılığa çevirmeyin

 

ATO'dan "borç yapılandırması"na ilişkin bilgilendirme

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Tolga A.19 Haziran 2023 15:43

    Tam bir cahil açıklaması. ATO gibi koskoca bir STK yı kimler yönetiyor. Bankaların uymak zorunda olduğu Menkul Kıymet alma zorunluluğu uygulamasının kredi vermenin önündeki engel olduğundan bir haber arkadaş. Belki okursa bir yakını vs. ben yönlendireyim ,Adres BDDK, TCMB  olmalı. Bankalar değil