BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaATO Başkanı Baran'dan ihracatçılara çağrı!----

ATO Başkanı Baran'dan ihracatçılara çağrı!

ATO Başkanı Baran'dan ihracatçılara çağrı!
28 Ocak 2023 - 11:29 www.finansgundem.com

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, ihracatçıları Merkez Bankası desteklerinden yararlanmaya davet etti

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, ihracat yapan oda üyelerine, Merkez Bankası'nın "Firmaların Yurt Dışı Kaynaklı Dövizlerinin Türk Lirasına Dönüşümünün Desteklenmesi Hakkında Tebliğ"i kapsamında sağladığı desteklerden yararlanmaları çağrısında bulundu.

Baran, yazılı açıklamasında, Merkez Bankasının 2023 Yılı Para Politikası ve Liralaşma Stratejisi kapsamında ticari hayatta liralaşmanın desteklenmesi amacıyla Firmaların Yurt Dışı Kaynaklı Dövizlerinin Türk Lirasına Dönüşümünün Desteklenmesi Hakkında Tebliğ yayımladığını ve firmaların dövizlerini Türk lirasına dönüştürmesine destek sağladığını hatırlattı.

Firmaların yurt dışı kaynaklı dövizlerini Merkez Bankasına satarken vereceği 3 ay süreyle döviz almama taahhüdü karşılığında, Türk lirasına çevrilen tutarın yüzde 2'si kadar dönüşüm desteği alabileceği bilgisini veren Baran, şunları kaydetti:

Merkez Bankamız yayımladığı bu tebliğle hem ihracatçılarımızı hem de kurumların yurt dışında tuttuğu dövizleri ülkemize yönlendirmek konusunda önemli bir destek sağladı. Merkez Bankamızın yurt dışı kaynaklı dövizlerin Türk lirasına dönüşü için verdiği bu destek ihracatçılarımız için bir fırsattır. İhracatçılarımızı ve yurt dışında dövizi bulunan üyelerimizi Merkez Bankasının bu desteğinden yararlanmaya davet ediyorum. Üyelerimiz, yurt dışı dövizlerini Türk lirasına çevirdiğinde kazançlı çıkacağı gibi, bu girişimleriyle Türk lirasına dönüşüme de destek sağlamış olacaklardır.


 

İhracatçılara destek paketi

 

Merkez Bankası'ndan yeni liralaşma hamlesi

 

Merkez Bankası'ndan bankalara faiz uyarısı!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)