BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkA&T Bank karını artırdı----

A&T Bank karını artırdı

A&T Bank karını artırdı
25 Şubat 2015 - 08:40 www.finansgundem.com

A&T Bank net dönem karını, geçen yıla göre yüzde 42.2 oranında artırdı

A&T Bank, 2014 yılında toplam aktiflerini bir önceki yıla göre yüzde 10.9 oranında artırarak 3.7 Milyar TL düzeyine yükseltti. Bankanın net dönem karı, geçen yıla göre yüzde 42.2 oranında artarak 49.6 milyon TL'den 70.5 milyon TL'ye yükselirken, özkaynak karlılık oranı ise yüzde 15.3 olarak gerçekleşti.
 
A&T Bank Genel Müdürü Sadek K.S. Abu Hallala, 2014 yılını değerlendirirken yaptığı açıklamada aşağıdaki hususları vurguladı:
 
"Ekonomik konjonktürdeki dalgalanmalara ve jeopolitik olumsuzluklara rağmen Bankamız, uzun dönem stratejileri doğrultusunda bilançosunu sağlıklı bir şekilde büyütmeye devam etmektedir. 2010-2014 döneminde toplam aktifler, nakdi krediler, özkaynaklar ve net dönem karındaki bileşik yıllık ortalama büyüme oranları sırasıyla yüzde 34, yüzde 29, yüzde 15 ve yüzde 31 olarak gerçekleşmiş olup, sürdürülebilir sağlıklı büyüme hedefimiz ile uyumlu bir gelişme kaydedilmiştir.
 
A&T Bank'ın aktif büyüklüğü 2014 yıl sonu itibarıyla bir önceki yıla göre yüzde 10.9 oranında artarak 3.7 milyar TL'ye ulaşmıştır. 1.4 milyar TL tutarındaki toplam nakdi krediler ve 2.3 milyar TL tutarındaki toplam gayri nakdi kredilerle Türk ekonomisine ve müşterilerimize sağladığımız destek sürdürülmüştür. Diğer taraftan, izlenen kredi politikası ve etkin müşteri ilişkisi yönetimi sonucu aktif kalitesinin en önemli göstergelerinden biri olan takibe dönüşüm oranı yüzde 1.1 olarak gerçekleşmiştir. Söz konusu dönemde, özkaynaklarımız yüzde 15.2 oranında artarak 532.2 milyon TL düzeyine ulaşırken, sermaye yeterlilik oranımız yüzde 15.8 olarak gerçekleşmiştir.

Net dönem karındaki yüzde 42.2 oranındaki artışa paralel olarak, 2013 yıl sonunda yüzde 12.0 olan özkaynak karlılığımız 2014 yıl sonu itibarıyla yüzde 15.3 seviyesine yükselmiştir.
Bankamızın uzun dönem gereksinimlerine uygun bir bilgi teknolojileri altyapısı tesis etmek, müşterilerimize daha kaliteli hizmet verebilmek ve operasyonel verimliliği daha da artırmak adına BT altyapısındaki yenileme ve iyileştirme çalışmaları yıl içerisinde devam etmiştir. Faaliyete geçen internet bankacılığı hizmetimizle müşterilerimize ihtiyaç duydukları her kanaldan ulaşma taahhüdümüz doğrultusunda önemli bir adım atılmıştır.

Uzman kadrolarımız, dış ticarette müşterilerimize sunduğumuz hızlı ve kaliteli hizmet, Kuzey Afrika ve Orta Doğu bölgelerindeki geniş muhabir ağımız sayesinde yarattığımız sinerji ve etkin pazarlama anlayışımız, 2015 yılında da en güçlü değerlerimiz olmaya devam edecektir.

Bunun yanı sıra, Bankamız yeni ürün ve hizmetlerin geliştirilmesine, yeni dağıtım kanallarının devreye alınmasına, teknolojik altyapının güçlendirilmesine ve operasyonel verimliliğin artırılmasına yönelik çalışmalarına önümüzdeki dönemde de hız kesmeden devam edecektir."
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)