BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAsya paraları yükseliş kaydetti----

Asya paraları yükseliş kaydetti

Asya paraları yükseliş kaydetti
12 Mart 2019 - 12:26 www.finansgundem.com

Para birimleri won ve rupi öncülüğünde yükseldi

Asya'da gelişen ülke para birimleri bugün dolar karşısında yükselirken bölge Borsaları da ABD borsalarındaki yükselişi takip etti.

Tokyo'daki SBI Securities'den Tsutomu Soma, "dolarda ralli sonrası düzeltme olarak görünen düşüş gelişen ülke para birimlerini destekliyor. Borsalar yükseliyor ve risk algısı da görece destekleyici" değerlendirmesini yaptı.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi yatay seyirle 1,198.28 puan olurken MSCI AC Asya Pasifik Endeksi %1.1 artarak 158.77 puan oldu. Filipin pesosu Asya'da tek düşen para birimi oldu.

Çin yuanı ABD - Çin ticaret görüşmelerine dair iyimserlikle yükseldi. Güney Kore wonu 2 haftanın en büyük yükselişini kaydetti. Hint rupisi ülke hisse senetleri ve tahvillerine girişlerin devam edeceği beklentisiyle 2. günde de yükseldi.

Endonezya rupisi ve tahvilleri Brexit konusunda çözüm olacağına dair iyimserlikle ralli yaptı. Tayland bahtı dolardaki düşüş ve ABD hisselerindeki ralliyle 4. günde de yükseldi.

Malezya ringiti yükselirken Filipin pesosu bir haftanın en büyük düşüşünü kaydetti. 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)