BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAsya borsalarında düşüş, BOJ faizi değiştirmedi----

Asya borsalarında düşüş, BOJ faizi değiştirmedi

Asya borsalarında düşüş, BOJ faizi değiştirmedi
19 Mart 2021 - 08:06 www.finansgundem.com

Asya borsaları ABD, tahvil faizlerindeki yükseliş ve enflasyon endişeleri ile geriledi

Asya Borsaları ABD piyasalarındaki satış eğilimini takip ederek, haftanın son işlem gününde geriledi. Piyasalardaki negatif seyirde, tahvil faizlerindeki yükseliş ve enflasyon endişeleri etkili oldu.

ABD'nin 10 yıllık tahvil faizi yüzde 1,75'e kadar tırmanarak Ocak 2020'den bu yana kaydedilen en yüksek seviyeye ulaştı. Tahvil faizlerinde yaşanan sıçrama, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın enflasyona ilişkin açıklamalarının ardından geldi. Powell, çarşamba günü düzenlediği basın toplantısında, ekonomik faaliyetin normale dönmesiyle harcamalarda hızlı bir toparlanma olması halinde fiyatlar üzerinde yukarı yönlü bir baskı görülebileceğini ancak fiyatlardaki tek seferlik artışların enflasyon üzerinde yalnızca geçici etkilerinin muhtemel olduğunu ifade etmişti.

Asya Pasifik Bölgesi'nde Avustralya, Japonya'da Topix ve Güney Kore'de Kospi Endeksi'nde göreceli olarak daha sınırlı düşüşler yaşanırken, Hong Kong'un Hang Seng ve Çin''in Şanghay, Shenzen Endekslerinde kayıplar yüzde 1'i aştı.

Japonya Merkez Bankası bugün yaptığı politika toplantısında,  uzun vadeli faiz oranlarının yüzde 0 olan hedefin civarında hareket etmeler için izin verilen bandı genişletti. Banka ayrıca, riskli varlıkları yıllık olarak belirlenmiş bir hızla değil gerekli olduğunda satın alma taahhüdünde bulundu.

BOJ yaptığı açıklamada, borsa yatırım fonları (BYF) için yıllık 6 trilyon hızla ve Japon gayrimenkul yatırım ortaklıklarında yıllık 90 milyar yenle alım yapma taahhütlerini kaldırdığını belirtti. Ancak BYF'ler için yıllık 12 trilyon yen ve gayrimenkul yatırım ortaklıkları için 180 milyar yen tavanlarını korudu.

Banka, uzun vadeli faiz oranları için +/- 0,20 olan hareket bandını +/- 0,25 olarak değiştirdi.

Toplantı sonrası yapılan açıklamada, "Yüzde 2 enflasyon hedefimizi başarmak için parasal gevşemenin sürdürülebilir bir şekilde devam ettirilmesinin gerekli olduğu kararına vardık" denildi.

BOJ faizde beklenen hamleyi yaptı

New York borsası düşüşle kapandı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)