BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAsya borsaları Fed sonrası pozitif seyretti----

Asya borsaları Fed sonrası pozitif seyretti

Asya borsaları Fed sonrası pozitif seyretti
18 Mart 2021 - 08:03 www.finansgundem.com

Asya Pasifik Bölgesi'nde endeksler genel olarak kazanıma yönelirken, Avustralya borsası negatif ayrıştı

ABD Merkez Bankası (Fed), Federal Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) Mart ayı toplantısının ardından beklentilere paralel olarak federal fonlama faizini değiştirmeyerek oy birliği ile yüzde 0-0.25 aralığında sabit bıraktı. Ekonomiye ilişkin tahminlerini de açıklayan Fed, büyüme ve enflasyon tahminlerini artırdı. En az 120 milyar dolar olan aylık varlık alım programının süreceğinin belirtildiği açıklamada, finansal koşulların genel olarak ekonomiyi desteklemeye devam ettiği vurgulandı.

Fed'in ardından Asya Pasifik Borsaları Perşembe günkü işlemlerde çoğunlukla yükseldi.

Japonya'da Nikkei 225 Endeksi de Topix Endeksi de yüzde 1'den fazla yükseldi. Hong Kong Hnag Seng Endeksi'nde de kazanımlar yüzde 1'i aşarken, Çin ana karasında kazanımlar daha sınırlı kaldı.

Avustralya hisse senetleri ise negatif ayrıştı.

Yarın Japonya Merkez Bankası'nın (BOJ) faiz kararı takip edilecek. Nikkei haber ajansında yer alan habere göre BOJ mevcut uzun vadeli tahvil getiri hedef bandını +/- 0,20%'den %0,25'e çıkarmayı planlıyor.

Japonya, gelecek hafta 40 yıllık tahvil ihraç edecek. Ülke maliye bakanlığından yapılan açıklamaya göre, 25 Mart'ta 20 Mart 2060 vadeli ihale ile 500 milyar yenlik borçlanma yapılması hedefleniyor.

Yeni Zelanda ekonomisi 2020 yılı 4.çeyrekte beklenmedik şekilde daralma gösterdi. Yeni Zelanda İstatistik Bürosundan yapılan açıklamaya göre, yılın son çeyrek döneminde GSYH, önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 0,9 azaldı. Piyasalarda beklenti yüzde 0,5 artış olacağı yönündeydi.

Avustralya'da Şubat ayında işsizlik oranı piyasa beklentilerinden daha aşağıya indi. Avustralya İstatistik Bürosu'ndan yapılan açıklamaya göre, işsizlik oranı mevsimsel düzeltilmiş verilerle yüzde 5,8 oldu. Piyasa beklentisi oranın yüzde 6,4'ten yüzde 6,3'e ineceği yönündeydi. İstihdam 88 bin 700 artış gösterdi ve 12 milyon 910 bin 800 olarak gerçekleşti. Piyasalarda 30 bin artış olmasını bekliyordu.

New York borsası Fed toplantısının ardından yükselişle kapandı

 

Faiz kararının ardından Powell'dan açıklamalar

 

Fed faiz kararını açıkladı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)