BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaFed faiz kararını açıkladı----

Fed faiz kararını açıkladı

Fed faiz kararını açıkladı
17 Mart 2021 - 21:06 www.finansgundem.com

Fed, politika faizini yüzde 0-0,25 aralığında sabit bıraktı.

ABD Merkez Bankası (Fed), beklentiler dahilinde politika faizini yüzde 0-0,25 aralığında sabit bıraktı. Karar oybirliğiyle alındı. Fed, ekonomide güçlenme ve daha yüksek enflasyon bekliyor ancak faizleri 2023 yılının sonuna kadar yükseltmeyeceğini öngörüyor. Piyasa beklentilerine paralel FOMC toplantısında, kısa vadeli borçlanma faizi sıfıra yakın düzeyde tutulurken, aylık 120 milyar dolarlık tahvil alımı da değiştirilmedi. Açıklamada, "ekonomik iyileşmenin hızında bir azalma görülmesinin ardından en güncel ekonomik faaliyet ve istihdam göstergelerinde bir iyileşme var ancak pandemiden en çok etkilenen sektörler zayıf kalmaya devam ediyor. Enflasyon yüzde 2'nin altında seyrine devam ediyor" ifadelerine yer verildi. Fed yetkililerinin ABD ekonomisine ilişkin ortalama büyüme tahmini de 2021 yılı için yüzde 6,5'e yükseldi. Aralık öngörülerinde Fed ABD'nin 2021'de yüzde 4,2 büyüyeceğini bekliyordu. 
 Piyasa oyuncuları Fed Başkanı Jerome Powell'in konuşmasında ABD'de yükselen tahvil faizlerine ilişkin ifadelerini yakından izleyecek. Fed'in tahvilde getiri eğrisi kontrolü yapmayacağını yinelemesi ve 10 yıllık tahvilde getirinin yükselmesine izin vermesi, gelişmekte olan ülkelerin para birimleri açısından bir risk olarak nitelendiriliyor.

ABD Büyükelçisi Moskova'ya çağrıldı

 

ABD'de seyahat harcamaları yarıya yakın azaldı

 

Morgan Stanley, Müşterileri İçin Bitcoin Fonlarına Erişim Sunmaya Başlıyor

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)