BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAstraZeneca aşısı iddiası: 9 kişi hayatını kaybetti----

AstraZeneca aşısı iddiası: 9 kişi hayatını kaybetti

AstraZeneca aşısı iddiası: 9 kişi hayatını kaybetti
30 Mart 2021 - 14:39 www.finansgundem.com

Ölümcül yan etkiler barındırdığı iddia edilen Oxford-AstraZeneca aşısıyla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Almanya'da Paul Ehrlich Enstitüsü, aşıyı yaptırdıktan sonra 9 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

Korona virüsü dünya çapında ölümlere sebep olurken salgını bitirmek için geliştirilen aşılarla ilgili iddialar bitmiyor. Oxford ve AstraZeneca'nın geliştirdiği aşıda, kanın pıhtılaşmaya yol açtığını gerekçe gösteren pek çok ülke kullanımına ara vermişti.

Avrupa İlaç Ajansı ve Dünya Sağlık Örgütü, söz konusu olaylarla aşının arasında bir bağlantı olmadığını söyleyerek aşılamaya devam çağrısı yapsa da, Almanya’da kritik bir veri açıklandı.

Almanya’da korona virüsüne yönelik araştırmalara ağırlık veren Paul Ehrlich Enstitüsü (PEI), AstraZeneca aşısının ortaya çıkardığı yan etkileri mercek altına aldı.

YALNIZCA İKİSİ ERKEK

PEI’nin çalışmasına göre Almanya’daki aşılama çalışmalarında, AstraZeneca aşısı uygulanan 31 kişide serebral venöz sinus trombozu (beyin damarlarında kan pıhtılaşması) meydana geldiği tespit edildi. Söz konusu kişilerden 29’u kadın ikisi ise erkek olarak açıklandı. Kadınların yaş aralığı 20 ile 63 arasında değişirken, iki erkeğin 36 ve 57 yaşındaki oldukları belirtildi. Yan etkinin görüldüğü 31 kişiden 9’unun hayatını kaybettiği ifade edildi.

BERLİN’DE İKİ HASTANE KADINLARA DURDURDU

Almanya’da halihazırda 2.7 milyon kişi AstraZeneca aşısının birinci dozunu olmuş durumda. 800 kişinin ise ikinci dozu yaptırdığı resmi kayıtlara geçti. Öte yandan başkent Berlin'deki Charite ve Vivantes hastanelerinde AstraZeneca aşısının 55 yaşın altındaki kadınlara yapılmayacağı belirtildi.

ETKİNLİK ORANI YÜZDE 76’YA DÜŞTÜ

ABD Gıda ve İlaç Dairesi'nden henüz onay almayı başaramayan AstraZeneca, geçtiğimiz hafta aşının etkinliğine ilişkin ABD'deki denemelerin ara sonuçlarını açıklamıştı. Aşının korona virüsüne karşı yüzde 79 etkili olduğu belirtilirken, Beyaz Saray Tıbbi Baş Danışmanı Dr. Anthony Fauci'nin direktörlüğünü yaptığı Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü (NIAID) sonuçların güncel verileri içermediğini iddia etti.

İtalya Başbakanı Draghi, AstraZeneca aşısı oldu

 

Kanada AstraZeneca'yı 55 yaş altı kişilere yasakladı

 

BioNTech-Pfizer, 2021 aşı üretim hedefini güncelledi

 

Korkutan açıklama: Aşı etkisini kaybedebilir...

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)