BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKorkutan açıklama: Aşı etkisini kaybedebilir...----

Korkutan açıklama: Aşı etkisini kaybedebilir...

Korkutan açıklama: Aşı etkisini kaybedebilir...
30 Mart 2021 - 12:03 www.finansgundem.com

Bilim dünyası, korona virüse karşı geliştirilen aşılar için korkutan bir uyarıda bulundu. Mevcut korona virüs aşılarının hastalığa karşı etkisini yitirebileceği belirtilirken, felaket senaryosu olarak yorumlanan bu durum için tarih de verildi.

Dünyanın dört bir yanından araştırmacılar mevcut aşıların etkisini düşürecek mutasyonlara karşı uyardı.

Hürriyet'teki habere göre; 28 ülkeden 77 bilim insanı ile yapılan ankette her 3 araştırmacıdan 2'si mevut aşıların modifiye edilmesi gerekeceği iddiasını destekledi.

Kabus senaryosu olarak yorumlanan bu durum için çoğunluk 2022 yılının başını işaret etti.

ÖNÜMÜZDEKİ YIL AŞILAR ETKİSİNİ YİTİREBİLİR

Söz konusu araştırmaya göre, önümüzdeki yıl mevcut Kovid-19 aşıları virüse karşı etkisini yitirebilir. Bilim insanları mevcut aşıların bu yeni döneme adapte olması gerektiğinin de altını çiziyor.

Ekibin yüzde 88'i ise küresel aşılama çalışmalarındaki adaletsizliğin yeni mutasyonun ortaya çıkmasında etklili olacağı görüşünde. Ankete katılan her 8 araştırmadan sadece 1'i mevcut aşıların önümüzdeki yıl etkisiz kalacağı ihtimalinin mümkün olmadığı savundu.

Bakan Varank'tan sprey aşı müjdesi

 

Tek dozluk korona virüs aşısı için tarih belli oldu

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yorum30 Mart 2021 19:07

    Bu tip aşılar her yıl modifiye ediliyor zaten şu an tüm mutasyonlar inceleniyor yıl sonuna doğru bir modifiye gelir her senede oluşan yeni mutasyonlara göre devam eder bu modifiye işi düşman değiştikçe silaha değişir bu mevcut aşıları küçük değiştirmelerle elde edilir şu an mevcut aşıları bulan labaratuvarlar mutasyonlar üzerinde çalışıyorlar zaten ama bazı bilim adamları sadece konuşuyorlar ürettikleri bişey yok