BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAşı olmayanlara hayat zorlaşıyor----

Aşı olmayanlara hayat zorlaşıyor

Aşı olmayanlara hayat zorlaşıyor
11 Ağustos 2021 - 14:27 www.finansgundem.com

Almanya, aşı kampanyasını canlandırmak için yeni kararlar almaya hazırlanıyor. Ülke; aşı olmamış insanların barlara, restoranlara, tiyatrolara, sinemalara girerken negatif test sonuçlarını göstermelerini isteyecek.

Almanya’da aşılama oranı neredeyse İngiltere’yi yakaladı, ancak Alman bakanlar aşılamadaki hızın son zamanlarda düşmesinden dolayı endişeliler. Bu nedenle Fransa gibi zorunlu aşılama, ülkede tartışılırken Angela Merkel’den farklı bir çözüm geldi. Merkel aşı zorunluluğu getirmek yerine, aşı olmayanlara hayatı biraz daha zorlaştırmak için adımlar attı.

Merkel, Almanya’nın 16 eyaletinin başbakanlarıyla yaptığı görüşmenin ardından, “Kötü haber, aşılama hızının önemli ölçüde düştüğü. Avrupa standartlarına göre artık zirvede değiliz. Almanya’dan daha iyi durumda olan ve aşılamaya daha olumlu bakan birkaç ülke var” dedi.

AŞISIZLAR İÇİN SOSYAL HAYATTA YER ALMAK DAHA PAHALI OLACAK

Hükümet de aşısızların sosyal hayatlarına ek ücret getirdi. Kuaför salonları, spor salonları ve tiyatrolar da dahil olmak üzere kapalı alanlara girmek isteyen kişilerin, virüs taşımadıklarına dair kanıt vermesi gerekecek. Artık ülkede; pek çok mekana giriş için tam aşı sertifikaları veya 24 saat içinde yapılan bir testten olumsuz sonuç istenecek.

Kural, hamile kadınlar, tıbbi durumları nedeniyle aşı olamayanlar ve 12 yaşından küçük çocuklar için geçerli olmayacak.

Almanya’da şimdiye kadar Kovid testleri ücretsizdi. Ancak 11 Ekim’den itibaren pek çok kişi para ödemek zorunda kalacak, bu da birçok aktivitenin aşılanmamış olanlar için daha pahalı hale geleceği anlamına geliyor.

DELTA VARYANTI YÜKSELİŞTE

Ülkede düne kadar nüfusun yüzde 55,1’i tamamen aşılanmıştı ve yüzde 62,5’i en az ilk dozunu almıştı. Her iki rakam da Avrupa Birliği ortalamasının biraz üzerinde ancak İspanya, İtalya, Portekiz, Belçika ve Hollanda’daki aşı oranlarının gerisinde.

Almanya’daki vaka oranı da Delta varyantı yayılmaya devam ettikçe yavaş yavaş artıyor. Merkel, “Aşılamadaki ilerlemeye rağmen, enfeksiyonlarda bir artış görüyoruz. Elbette vaka sayısı aşılama oranına büyük ölçüde bağlı. Daha fazla aşılanmış insanımız olursa daha az enfeksiyon geçireceğiz.” dedi.

Bir dev bankadan daha zorunlu aşı kararı

Somali'de 3 milyon kişi salgın hastalıklarla karşı karşıya

Delta etkisi... Aşıda liste değişti!

Delta varyantı neden bu kadar bulaşıcı? İşte nedeni...

Almanya'da 'aşı' skandalı: Binlerce kişiye aşı yerine su!

 

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Malatyalı11 Ağustos 2021 21:41

    Mesele gerçekte aşı olup olmaması değil, önemli olan dijital aşı kartı uygulamasına geçişi, bu yöntem ile yapılmak istenmesi, kısaca kişileri blockchain sistemine entegre etmek. Dikkat edin altyapı çoktan hazırdı ve küresel bir baskı yapıldığı apaçık ortada. Anlamak da ısrar edenler, ya onlara ortak yada bilgi eksikliği var.

  • Sait12 Ağustos 2021 01:09

    Tecrube konusmus herhalde sizde bahsettiginiz gibi yaptiniz

  • KERİM11 Ağustos 2021 17:18

    AŞI OLMAYANLAR TEST VE HASTALANDIKLARINDA TEDAVİ MASRAFLARINI KENDİLERİ KARŞILASINLAR.AŞI OLANLAR ,OLMAYANLARDAN AYRI DURMAK İSTİYORSA SAYGI DUYULSUN..

  • DR11 Ağustos 2021 16:02

    Bağışıklığının hassas olduğunu ve Aşınının kendilerine faydalı olacağını düşünenler yapsın elbette. Ana zatwn insanların %50 si doğal başıklığa sahipmiş. Diğerleein büyük bölümüde hisse etmeden coviti atlatarak bağışıklığa geliştiriyor.. Bunun sonucu pozitif testlerin %90 hissetmeyen semptom göstermeyenler. Semptom gösteren %10 nun çoğunluğu hafif geciriyor. Bu grup insanlar istemiyorsa niye aşıya zorlanıyorlar ki!? Hissetmiyorsa ne diye aşının olası yan etkilerine maruz kalsınlar ki. Bu yan etkilerin bazıları da ciddi. Aşı olmayanlar aşı olanlara bulaştırır olayıda bir oalacra. %90 insan nasıl semtom göstermeden geciriyorsa, aşı olanlarda aynı bağışıklığı oluşturmuyorsa ne anlamı var. Aşı lobisi her alanda iş başında!

  • Gerçek11 Ağustos 2021 15:55

    Yani doğal maruz kalmalarla Sürü bağışıklığına uğrayanlar artık bir şey olmaz, taşıyıcılara karşı korumalı diyen uzmanlar niye aynı şeyi aşı olanlar için demiyor. Aşı bağışıklık oluşturuyorsa sürü bağışıklığına uğrayanlar gibi onlarda taşıyıcılara yani virüslere karşı aynı koruma içinde olmalı. Yoksa ileride olası aşı fiyaskosuna kılıf mı arıyorlar!?

  • Ers11 Ağustos 2021 15:51

    Aşı olmayanlar bulaştırır diye birsey yok. Aşı olanlarda aynı düzeyde taşıyıcı ve bulaştırıcı olur. Mesele bağışıklık sisteminin gelişmiş olmadı. aşın ile bağışıklık oluşmuşsa koruma olmuşsa sorun olmaz., aynı şey virüse maruz kalıp bağışıklığı gelişmişler içinde gercerli.

  • ETO11 Ağustos 2021 15:09

    İki yakanız biraraya gelmesin aşı ile bozdunuz rezil adi insanlar tahminen öteye gitmeyen vaka artışları gözden kaçırılıp utanmazlar

  • Nilüfer11 Ağustos 2021 14:48

    Allah belanızı versin aşı olmayanlar Birgün bu yaptığınız şerefsizliğin hesabını çoluk çocuğunuzdan soracak