BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBir dev bankadan daha zorunlu aşı kararı----

Bir dev bankadan daha zorunlu aşı kararı

Bir dev bankadan daha zorunlu aşı kararı
11 Ağustos 2021 - 14:00 www.finansgundem.com

Citi Group, korona virüsün delta varyantı yayılmaya devam ederken ofise dönecek çalışanlarının aşı olmasını zorunlu hale getiren en son dev banka oldu.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

13 Eylül’den itibaren Citi Group’un New York, Chigaco, Boston, Washington ve Philadelphia ofislerinde çalışanların aşı olması ve ofise haftanın en az iki günü gelmesi beklenecek. Diğer şubelerde çalışanlar için Citi aşı olmayı tavsiye etse de zorunlu tutmuyor.

Bu çalışanların maske takması ve şirket tarafından sağlanan hızlı testleri yaptırması gerekecek. Bankadan yapılan açıklamada verilerin kontrol edildiğini ancak daha fazla çalışanın şimdilik ofislere çağırılmayacağı söylendi. Diğer Wall Street bankalarının aksine Citi’nin yöneticileri hibrit çalışmaya sıcak bakıyor.

CNN’in haberine göre Mart ayında şirket hibrit çalışmanın bazı çalışanlar için faydalı olabileceğini kabul etti ve ofise dönüşte esneklik sözü verdi. Aşı olmayı zorunlu hale getirme kararıyla birlikte Citi aşıyı çalışanları için mecburi kılan ve sayısı giderek artan şirketlerden biri oldu. Bazı şirketler aşı zorunluluğunda bir adım daha ileri giderek müşterileri için de aşı zorunluluğu kararı alıyor.

finansgundem.com'un derlediği bilgilere göre haziran ayında Morgan Stanley aşı olmayan tüm çalışanların, müşterilerin ve ziyaretçilerin New York ofislerine girmesini yasakladı.

“Fazla sayıda çalışanın bulunduğu” binalardaki tüm çalışanların, aşılanma bilgilerini 1 Temmuz tarihine kadar paylaşması istendi. Jefferies de benzer bir hamle yaptı ve yalnızca aşı olan çalışanların ofise dönebileceğini söyledi. Aşıları tamamlanmamış olan çalışanların ise “evden çalışmaya devam etmesi gerektiği” söylendi.

Çalışanları için aşı zorunluluğu getiren diğer şirketler ise Google, Facebook, BlackRock, Walmart ve Disney oldu. Şirketler haricinde New York’ta restoranlara, spor salonlarına ve kapalı eğlence mekanlarına girmek için aşı şartı aranıyor.

New York Belediye Başkanı Bill DeBlasio, “eğer aşı olmadıysanız, ne yazık ki birçok şeyde yer alamayacaksınız” dedi. Açıklamasının devamında, “toplumda tam anlamıyla yer almak için, aşı olmak zorundasınız” ifadesini kullandı.

Delta varyantı neden bu kadar bulaşıcı? İşte nedeni...

 

Almanya'da 'aşı' skandalı: Binlerce kişiye aşı yerine su!

 

Almanya'da enflasyon 18 yılın zirvesinde

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Fiesta11 Ağustos 2021 15:26

    Al bi bk tan kurum daha düzenin rezili sanamı düştü böyle adi insanlık dışı bir kararı almak