BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaAraştırmaAsgari ücretle kaç litre benzin alınabiliyor?----

Asgari ücretle kaç litre benzin alınabiliyor?

Asgari ücretle kaç litre benzin alınabiliyor?
06 Şubat 2020 - 16:43 www.finansgundem.com

Avrupa Birliği İstatistik Ofisi'nin (Eurostat) verilerine göre Türkiye 440 euro olan brüt asgari ücret ile 26 Avrupa ülkesi içinde sondan 6. sırada.

Türkiye’deki asgari ücret euro bazında Avrupa ülkelerinden düşük olmasına rağmen satın alma gücüne bakıldığında, Türkiye 26 ülke içinde 8. sırada yer aldı.

Sıralamayı bu denli değiştiren en büyük faktör, satın alma gücü paritesi hesaplanırken dikkate alınan mal ve hizmet sepetindeki kalemlerin euro bazındaki fiyatının Türkiye'de düşük olması.

Fakat fiyatı düşük olan ürünlere akaryakıt dahil değil. Türkiye, akaryakıt söz konusu olduğunda, asgari ücretin satın alma gücünde sadece Bulgaristan, Letonya, Macaristan ve Estonya'yı geride bırakıyor.

Peki brüt asgari ücretle hangi ülkede kaç litre benzin alınabilir?



Türkiye'de en çok satan otomobil modellerinden Renault Megan'ı örnek olarak aldığımızda 49 litrelik depo yaklaşık 50 euroya ( 332 TL) doluyor. Yani, brüt asgari ücretle Megan'ın deposu ancak 9 (8.8) kez doldurulabilir. Türkiye'nin alım gücü sıralamasında geride bıraktığı ülkelerden İspanya'da ise 49 litrelik bir depo yaklaşık 64 euroya doluyor. Ancak asgari ücretle bu işlem en az 16 kez tekrarlanabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)