BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiArtık orda da doğalgaz var----

Artık orda da doğalgaz var

Artık orda da doğalgaz var
01 Mart 2013 - 14:36 www.finansgundem.com

Botaş heyeti kabul etti, bir ilçemiz daha doğalgaza kavuştu

Trabzon'un Of ilçesine BOTAŞ heyetinin kabul işlemlerinin tamamlanmasının ardından bugünden itibaren doğalgaz verilmeye başlandı. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'ndan (EPDK) alınan bilgiye göre, EPDK Başkanı Hasan Köktaş ve Kurul üyeleri Trabzon'da bölgenin elektrik ve doğalgaz dağıtımını yapan Aksa'ya ait Karadenizgaz'ı ziyaret ederek çalışmalarla ilgili bilgi aldı.
Kendisi de Of'lu olan Köktaş, ziyaret sırasında, tüm Türkiye çapında olduğu gibi memleketi Trabzon ve çevre il ve ilçelerde de elektrik ve doğalgaz dağıtımının nitelikli bir şekilde yapılmasına çok önem verdiklerini belirterek, şunları kaydetti:
Karadeniz bölgesinin doğalgaz dağıtım lisansını veren kurumun başkanı olarak Trabzon ziyaretimizde memleketim Of'a doğalgaz verilmeye başlanmasından çok memnun oldum. Çalışmalarını yakından takip ettiğim Of'da 15 kilometre çelik ve 16 kilometre polietilen boru döşenerek 446 binaya ve 2 bin 565 daireye ulaşıldı. Son iş olarak gaz arzı için BOTAŞ'ın kabul işlemlerinin tamamlanması bekleniyordu. Bu işlemin tamamlanması ile gaz arzı başladı. Burada 7 bin 500 konutun doğalgaz kullanma potansiyeli bulunuyor.''
        1 milyar liralık potansiyel
AKSA üst yöneticisi Yaşar Arslan tarafından Köktaş'a verilen bilgilere göre, Trabzon, Rize ve Of'dan oluşan doğalgaz dağıtım bölgesinde bugüne kadar doğalgaz dönüşümü ile 220 milyon liralık iş hacmi oluştu ve bunun 124 milyon lirası gerçekleşti.
Trabzon'da potansiyelabonelerin yüzde 45'ine Rize'de yüzde 66'sına ulaşılarak 32 bin konut abone yapıldı. Gelecek yıllarda yapılacak yatırımlar sonunda oluşacak iş hacminin rakamın 1 milyar liraya ulaşacağı açıklandı.Hafta sonundan itibaen Oflu vatandaşlar, konutlarında doğalgaz kullamaya başlayabilecek.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)