BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaArtık en değerli o değil----

Artık en değerli o değil

Artık en değerli o değil
26 Haziran 2013 - 17:06 www.finansgundem.com

Apple en değerli teknoloji şirketi olma unvanını Google'a kaptırdı

Geçen yıl dünyanın en değerli şirketi olan teknoloji devi Apple bu unvanını fazla koruyamadı. Apple, uzun süredir Google ve Samsung ile yaşadığı rekabet her alanda devam ederken The Wall Street Journal’ın yaptığı bir araştırma tüm dengeleri değiştirdi. Arastırmaya göre yaşanan rekabette Google, Apple’ı geçerek en değerli teknoloji şirketi unvanına sahip oldu. 
The Wall Street Journal’da yayınlanan Rolfe Winkler imzalı analize göre Apple’ın borsadaki değerinin 378 milyar dolarken Google’ınki 286 milyar dolar olduğu açıklanıyor. Ancak Apple’ın mart itibariyle 145 milyar dolar net nakit parası, Google’ın ise 45 milyar dolar nakiti olduğu düşünülünce geriye Apple için 233 milyar dolar, Google için de 241 milyar dolar olduğuna dikkat çeken Winkler, Google’ın Apple’dan daha değerli olduğunu iddia etti. Dünyanın en değerli şirketi unvanına sahip olan Apple bu unvanını yakın zamanda Exxon Mobil’e devretmişti. Şimdi de teknoloji dünyasının en değerlisi olma unvanını Google’a devretmişe benziyor.

Tabloda yer alan grafiğe bakıldığında, iPhone 5 ve yeni iPad modellerinin 2013 yılında Apple’ın düşüşünü engelleyemediği görülüyor. Rakipleri yeni teknolojiler geliştirerek çıkardığı yeni cihazlarla 2012 ortalarında 500 milyar doların üzerinde değeri olan Apple’ın pazarda pay kaybetmesine neden oldular. 2012 yılına dikkatli baktığımızda Google ve Apple’ın arasında yaklaşık 300 milyar dolar gibi bir fark olduğu görülüyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)