BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinArtık burun kıvırmıyorlar!----

Artık burun kıvırmıyorlar!

Artık burun kıvırmıyorlar!
24 Temmuz 2013 - 10:39 www.finansgundem.com

Rusya'nın 1 milyon tirajlı gazetesi Komsomolskaya Pravda'nın kadın muhabiri, turizmde Türkiye'nin gururunu okşayacak bir habere imza attı...

Rusya'dan Türkiye'ye gelen turist sayısı her yıl katlanarak artarken, yakın zamana kadar Rus basınında Türkiye'ye yönelik en hafif deyimle "burun kıvıran" yorumlar, haberler daha fazla öne çıkıyordu. Ama son yıllarda Rusya halkının "ikinci daça" saydıkları Türkiye'ye bakışı olumlu yönde hızla değişti. İşte Rusya basınına yansıyan yazılarda da bu olumlu değişimin izleri dikkat çekiyor:
"Türkiye'ye ilk kez tatile gitmeye karar verdiğimde tüm arkadaşlarım burun kıvırarak, 'Ne Türkiyesi!' demişlerdi. Ama ben yıllardır Türkiye'yi tercih ediyorum, çünkü..."
"RUSLAR CÖMERT, ALMANLAR CİMRİ"
Rusya'nın 1 milyona yaklaşan tirajıyla en çok okunan gazetelerinden olan Komsomolskaya Pravda'nın muhabiri Oksana Bassauer, tatil için Türkiye sahillerini tercih etmesinin nedenlerini anlatan ilginç bir yazı kaleme aldı. Rus gazeteci, "ekonomik olarak hesaplı olmasını, ülkenin muhteşem doğasını, deniz ile yeşilin uyumunu ve servis kalitesini" Türkiye'yi seçmesinin başlıca nedenleri olarak sıraladı.

Yazıdan bazı bölümler şöyle:
"Türkiye'nin güzelliklerini anlatmak için alfabedeki tüm harfleri kullanmak gerek. Tespitlerime katılmayanlar olursa şaşırmam. Ben kendi fikrimi dayatmıyorum, sadece kısa süre önceki gezimden bahsedeceğim.
Belek'te, her şey dahil sistemi olan güzel bir beş yıldızlı otele yerleştik. Sabah terasın kapısını açtım ve rengarenk çiçeklerin, çamların ve denizin keyfini çıkardım. ...
Otellerin çoğunda ekolojik ürünler kullanılıyor. Çoğu otel sahibi sebze ve meyvelerini kendileri yetiştiriyor. 'Gençler için çok sayıda disko ve eğlence var, peki ya aileler ve daha ileri yaştaki turistler için ne var?' diye soruyorum. Pamukkale'ye düzenlenen geleneksel turları tabii biliyorum. Türkiye'nin antik medeniyetlere beşiklik ettiği, İstanbul'da, Ankara'da, İzmir'de, Antalya'nın çevresinde birçok ilginç, tarihi yer olduğunu söylüyorlar.
Bir gün raftinge gidiyoruz. Türkiye'de deniz ve plajlara alışmışız, burada rafting de yapılabilmesi beni şaşırttı.
Belek'te hediyelik eşya ve doğu tatlıları almaya karar verdik. Tombul bir Türk kadın satıcı, 'Ben Rusları seviyorum, çünkü elleri açık. Almanlar cimri" diyor. Başka bir genç 'Bir şey almasanız da olur, gelin sadece çayımızı için' diye bizi davet ediyor.
Bu arada Türklerin, artık beş yıl önce oldukları kadar ısrarcı ve küstah olmadıklarını fark ettim. O zamanlar Türk erkekleri Rus kızlara sarkıntılık ederlerdi.
Restoranda yanımda oturan Rusyalı turist, 'Türkiye benim için daça (yazlık) gibi. Param var, ama sadece buraya geliyoruz. Güvenli, ucuz, her bütçeye göre seçenek var, servis kalitesi iyi, iklim herkes için uygun. 10'uncu gelişim ama hala buradaki her şeyi görmedim" diyor. (Turkrus.com)
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)