BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiArjantin'de servetten vergi alınacak! ----

Arjantin'de servetten vergi alınacak!

Arjantin'de servetten vergi alınacak!
05 Aralık 2020 - 08:07 www.finansgundem.com

Senatoda onaylanan yasaya göre, varlığı 200 milyon Arjantin pesosunu (2,5 milyon dolar) aşan kişilerin servetinden miktarı yüzde 2 ila 3,5 arasında değişen oranda vergi alınacak

Arjantin'de serveti belirli bir miktarı aşan kişilerden bir kerelik özel vergi alınmasını içeren yasa tasarısı, Senatoda onaylanarak yasalaştı.

Arjantin Kongresinin üst kanadı Senatörler Meclisinde düzenlenen oturumda, ülkede serveti 200 milyon Arjantin pesosundan (2,5 milyon dolar) fazla olan kişilerden özel bir vergi alınmasını kapsayan yasa tasarısı, 26 hayır oyuna karşı 42 evet oyuyla yasalaştı.

Yasanın yürürlüğe girmesi için Devlet Başkanı Alberto Fernandez tarafından imzalanması gerekiyor.

Ülkede hükümet kanadı, bu yasa sayesinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının neden olduğu zararın hafifleyeceğini savunurken, yasayı "uygulanamaz" olarak değerlendiren muhalefet ise düzenlemede  tutarsızlıkların olduğunu ve hukuki davalara neden olacağını ileri sürüyor.

Servet vergisi

Arjantin'de tam adı "Büyük Servetlerin Olağanüstü Dayanışma Katkısı Kanunu" olan, "servet vergisi" olarak da bilinen yasayla, varlığı 200 milyon pesoyu aşan (resmi dolar kuruyla yaklaşık 2,5 milyon dolar) kişilerin servetinden yüzde 2 ila 3,5 arasında değişen miktarda vergi alınacak.

Yasaya göre, en düşük vergiyi yüzde 2'sini ödemek kaydıyla serveti 200 milyon pesoyu aşan kişiler, en yüksek vergiyi ise yüzde 3,5'ini ödemek kaydıyla serveti 3 milyar pesoyu (36 milyon dolar) aşanlar ödeyecek.

Ülkede yaklaşık 12 bin kişiyi etkileyecek ve yalnızca bir kere alınacak vergiyle, yaklaşık 300 milyar Arjantin pesosu (3,8 milyar dolar) yerel paranın elde edilmesi öngörülüyor.

Eski Devlet Başkanı ve şimdiki Devlet Başkanı Yardımcısı Cristina Fernandez de Kirchner'in oğlu milletvekili Maximo Kirchner'ın hazırladığı servet vergisi nisan ayında gündeme gelmiş ve ülke muhalefeti tarafından eleştirilmişti.

Son yıllarda ekonomik krizle boğuşan Arjantin'de Alberto Fernandez hükümeti, ülkenin içinde bulunduğu durumdan eski Devlet Başkanı Mauricio Macri ve onun neoliberal politikalarını sorumlu tutarken, ülke muhalefeti ise son bir yılda Arjantin pesosunun yabancı para karşısında ciddi değer kaybedişinden, vergiler nedeniyle büyük şirketlerin merkezlerini Arjantin'den taşımalarından hükümeti sorumlu tutuyor.

Dalgıçlar buldu! 2. Dünya Savaşı dönemine ait şifreleme cihazı

Susuzluk tehdidi yaşayan İzmir'de tonlarca su boşa aktı

Maduro'dan ABD'ye ilginç suçlama

ABD'de esrar kullanımına ilişkin düzenlemeler eyaletlere bırakıldı

 

YORUMLAR (15)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Serdar05 Aralık 2020 21:36

    Türkiye dede serveti 2 -5 milyon dolarda olan dan %10, 5 -10 milyon dokardan %15, 10 milyondan fazla olanda serveti olanlara ise kademeli olarak %20 ye kadar çıkarılacak şekilde servet vergi alınsın. Aylara bölerek vergileti İki yıllık zaman dilimi içinde ödesinler. Burdan gelen paraların yarısı devletin kadasına girsin, yarısı ise serveti 100 bin dolardan aşağı olanlara dağıtılsın.

  • Kamil05 Aralık 2020 17:54

    Gayrımenkul sahiplerinden yıllardır alınıyor zaten

  • Can05 Aralık 2020 17:25

    tek yol güçlendirilmiş kominizim sistemi bakın görün :)

  • mantık05 Aralık 2020 18:09

    Çin de ki gibi mi?   Dünyanın n zengini Çinliler artık ilk sıralarda!  Sen  Sen Komunist ol  eşşek gibi çalış!   Uyanığın biri de Komunist olsun ama Karun kadar malı olsun sen gıkını bil çıkarma!  Sen gibi salaklar da neyi savunduğunu  dahi bilemez.

  • Mehmet 05 Aralık 2020 15:20

    Aslında vergi zaten ekonomiye katılmayan nakitten alınır. Dolaylı vergi diye bir şey yok zaten olmamalı

  • FİNANSŞÖR05 Aralık 2020 14:30

    IMF köle olursan halin böyle olur.bir adım ileriye dahi gidemezsin ürettirmezler bir de sena kredi  verirler kanını damlasına kadar emerler.chp nin da yapacağı ilk şey IMF dayanağıdır.

  • Bika05 Aralık 2020 20:28

    Türk Eurobondlarının yüzde 6 faizle ihracı gerçekleşiyor. TCMB rezervleri  eksi 55 milyar dolara düşmüş.

  • RAMO CANCAN05 Aralık 2020 12:20

    bence daha önceki yıllarda olduğu gibi IMF den aldıkları borçları bir kez daha ödemesinler olup bitsin.bu nasıl bir ülke arkadaş.45 milyonluk bir ülke bir türlü krizden kurtulamadı.bundaki en büyük etken kafası çalışmayan mal siyasetciler.eğer ülkenin tarımla kalkınacak diye milletin gözünü boyuyup iktidara gelmek için yalanlar söyler isen olacağı bu kaçnılmaz durumlar her zaman olur.bir ülke tarımla değil sanayi ile kalkınılır.sanayin güçlü olur ise tarımında güçlü olur.

  • Ali05 Aralık 2020 11:01

    Aman reis duymasın. Serveti 50 bin lira üstünde 500 bin altında olanlardan yüzde 10 vergi ister

  • Nedim05 Aralık 2020 21:18

    Evet;  Ülke kaynakları son  derece güzel kullanıldı!  Saymakla bitmeyen yatırımlar!  Barajlar Tüneller En önemlisi de savunma sanayiinde   20 yıl öncesinde rüyasında bile göremeyeceği  ilerleme kaydedildi!  Laf olsun torba olsun diye ekonomik kaynaklar heba edildi diye beylik laflar eden anguslar gerçekte içindeki niyeti söylüyor. Bu ülkeye çivi dahi çakmamış çakmaya niyeti de olmayan anguslar  böyle beylik laflar ettiğini zan edip  boş konuşurlar.  Bu anguslar üstelik  sanki bu işler çok basit v sıradan işlermiş gibi burun kıvırması  ahmaklığın göstergesidir.

  • Nedime cevap05 Aralık 2020 18:00

    Nedim denilen zat. Ülke kaynakları çok mu akıllı kullanıldıda vatandaş fedakarlık yapacak. Senin gibiler anca bu masala inanır. İnsanlar vergi manyağı oldu ne fedakarlığı. Senin o yandaş patronların yapsın fedakarlığı. Parayı cukkalayan.

  • Nedim05 Aralık 2020 12:42

    Be  Allah ın  gerzeği  Dünyadan haberin yok  gaz çıkarır gibi sallyorsun!   Sadece  Amerika da  medya zenginleri  kişisel serveti  40-50 milyar dolara vuran patronlar var!  Bir de Dünyayı gerçek anlamda sömürenler var ki bunlar medyaya bilel çıkmaz Bunlar ülkeleri  insanları algı oyunlarıyla  birbirine  düşürür  kültürel yozlaşmaya   zemin  hazırlarlar ki  insanlık uyanmasın  çıkmış sen de çıkmış burada Reis duymasın  bilmem ne güya  politik  taşlama yapacak!  Bak koçum zengininden  fakirine herkes bu ülke için fedakarlık yapmak zamanı hem de tam şimdi!  Aksi çevrendeki ülkelere bir bak ne hale geldiler!  Daha bir rezilliktir.  

  • Nice work05 Aralık 2020 10:16

    Batık ülkeden son çırpınışlar

  • Kârun05 Aralık 2020 10:05

    Bence çok az bir vergi servet sınırı olmalı, bir milyar doları geçmemeli servetin geçerse devletin olmalı, dünyanın en zengin insanı kârun kârun diye bilinir ama bu günün kartellrî bin kat daha zengin ,alfa kuşağını bulmam ama intikam kuşağı bunların canların okuyacak gibi.

  • Türkoğlutürk05 Aralık 2020 09:46

    Bence rüşvetten alınmalı,