BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemArjantin'de orman yangınlarının zararı en az 240 milyon dolar----

Arjantin'de orman yangınlarının zararı en az 240 milyon dolar

Arjantin'de orman yangınlarının zararı en az 240 milyon dolar
21 Şubat 2022 - 11:10 www.finansgundem.com

Arjantin'in kuzeydoğusunu ocak ayının ortasından bu yana etkisi altına alan orman yangınları 240 milyon dolardan fazla zarara yol açtı.


Arjantinli yetkililer, ülkenin kuzeydoğusunda bir aydan uzun süredir kırsal alanda devam eden ve 600 bin hektardan fazla alanın zarar gördüği yangından en çok Corrientes eyaletinin etkilendiğini bildirildi. Yetkililer, hafta sonunun hafif yağmurlu geçmesine karşın Corrientes'teki yangının en az 8 farklı alanda sürdüğünü dile getirdi.

Ülkenin Paraguay ve Uruguay sınırında yer alan Corrientes'te şimdiye kadar yaklaşık 800 bin hektar alanın yangınlardan etkilendiği bilgisini paylaşan yetkililer, yangının en az 26 milyar Arjantin pezosu (en az 240 milyon dolar) zarara neden olduğunu tahmin ettiklerini söyledi. Yetkililer, zararın telafi edilmesinin yıllar sürebileceğine değindi.

Yangına müdahale için ülkenin birçok kentinden ekiplerin Corrientes'e geldiğini kaydeden yetkililer, aynı zamanda Brezilya ve Bolivya'dan da itfaiye ekiplerinin bölgeye ulaştığını bildirdi.

Meteoroloji uzmanları, bu hafta yağışların sürmesini bekliyor.

Çok sayıda canlı telef oldu

Corrientes'te devam eden yangınlar, kırsal alanların yanı sıra tarım gelirine de ciddi ekonomik darbe vurdu. Yangınlar nedeniyle çok sayıda canlı telef olurken, sosyal medyada hayvanların yangınlar yüzünden yaşadığı yerlerden kaçtığı görüntülendi.

Arjantin basınında 19 Şubat'ta çıkan habere göre, Ulusal Tarım Teknolojisi Enstitüsü uzmanlarının hazırladığı raporda, Corrientes'teki yangınlarda 785 bin 238 hektar alanın etkilendiği söylenmişti. Raporda, yangınlar yüzünden tahrip olan alanın, eyaletin yüzölçümünün yaklaşık yüzde 9'una tekabül ettiği ve 7 ila 16 Şubat'ta yangının ilerleme hızının günde neredeyse 30 bin hektara ulaştığı kaydedilmişti.

Arjantin'de 785 bin hektarlık alan kül oldu

 

Arjantin'de enflasyon yükselmeye devam ediyor

 

Arjantin'de IMF protestosu

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)