BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemArınç TÜSİAD'a yüklendi----

Arınç TÜSİAD'a yüklendi

Arınç TÜSİAD'a yüklendi
25 Eylül 2013 - 06:29 www.finansgundem.com

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, TÜSİAD Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Erkut Yücaoğlu'nun açıklamalarına sert cevap verdi

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bursa Sanayi ve Ticaret Odası'nın (BTSO) Eylül ayı Meclis Toplantısı'na konuk olarak katıldı.
Toplantıda konuşan Arınç, ekonomide bazı kesimlerin devletçi zihniyeti savunduğunu belirterek, bunun zamanının çoktan geçtiğini söyledi.
ARINÇ'TAN TÜSİAD'A YANIT
Ekonomik büyüme ile ilgili değerlendirmelerde de bulunan Arınç, 10 yıl içinde büyüme hızının iki defa düştüğünü söyledi. Son olarak büyüme hızının yüzde 4.4 olduğuna işaret eden Arınç, Avrupa'nın büyümede ekside yer aldığını kaydetti. Yüzde 5'lik büyümenin altında kalmayacaklarını düşündüğünü dile getiren Arınç, konuşmasında Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Erkut Yücaoğlu'nun 'Geldiğimizi noktada Türkiye'nin siyaset, ekonomi ve dış politika alanlarında anlatacak hikayesi kalmadı' sözlerini eleştirip, "Kriz dönemlerinde bile yatırımlara devam ettik. İşçi de çıkarmayacağız ve öz kaynaklara yöneleceğiz. IMF ile irtibatı kesecek noktaya geldik. Çok akıllı olduğunu söyleyenler, bize hep 'Aman IMF ile anlaşın. Stand by yapın. Oradaki sıcak parayı ekonomiye pompalayın' dediler. Şöyle bir sayfayı çevirirseniz bunun tercümesi şu: 'IMF'den parayı alın, bize verin. O çok akıllılar bir sürü isimleri var. Geçenlerde bir tanesi 'Türkiye'nin hikayeleri bitti galiba' demiş. Onlar çok akıllıydı. Bize verin diyorlardı parayı. 'Biz IMF ile ilişkimizi keseceğiz. Geçmişten kalan bir para var. Bunun son kuruşuna kadar ödeyeceğiz' dedik. Ülkeyi IMF ile yönetmekten vazgeçtik. İftihar etmemiz lazım. Kitabın öbür tarafında da alacaklıyız. IMF'ye 5 milyar dolar borç verecek durumdayız. Bunlar ülke ekonomisinin iyi olduğunu gösterir. Ama dünya ölçeğinde kırılgan bir ekonomi var. Akıllıyız her alanı ve gelişmeyi yakından takip ediyoruz" dedi.
ÇİN KADAR ZALİM BİR ÜLKE DEĞİLİZ
Ekonomideki gelişmeleri yakından takip ettiklerini de dile getiren Arınç, tasarrufa önem verdiklerini dile getirdi.
Bu nedenle bireysel emeklilik sistemine de destek verdiklerini hatırlatan Arınç, "Bin liranın 250'sini biz veriyoruz. İşleyiş tarzı benim hoşuma gitti. 24 milyar lira para toplandı. Bu özendirmeyi yapmayıp katkı yapmasak böyle paralar toplanmayacaktı. Bunun gibi yeni şeyler düşündük. Çin'de tasarruf çok uç bir noktada. Sebebi varmış. Çünkü Çin'de emeklilik yok. Ayda 100 lira kazanıyorsa bir yere koymak zorunda ve bir yerde değerlendiriyor. Bu kadar zalim bir ülke değiliz. Çin bu kadar kalkınma yaptıysa köle gibi insanları kullandığı için yaptı. Çin'de emeklilik olmadığını da birkaç gün önce öğrendim" diye konuştu.
YÜZDE 50 OY, YÜZDE 5'E DE DÜŞER
Türkiye'nin milli projeleri olduğunu da söyleyen Başbakan Yardımcısı Arınç, yerli uçak konusunda çalışmalarının bulunduğunu hatırlattı. Ak Parti'nin yüzde 50 oy oranına sahip olduğunu da söyleyen Arınç, bu oranların halktan kopup, sözünü tutmadığı zaman yüzde 5'e de düşebileceğini kaydetti. Arınç, yapılan çalışmalarda halkın en çok sağlık, daha sonra da ulaşım yatırımlarından memnun olduğunu sözlerine ekledi. Arınç, konuşmanın ardından BTSO tarafından hizmet binasında verilen yemeğe katıldı.
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)