BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakAntalya konut fiyatı artışında birinci sırada----

Antalya konut fiyatı artışında birinci sırada

Antalya konut fiyatı artışında birinci sırada
17 Eylül 2022 - 12:33 www.finansgundem.com

Merkez Bankası temmuz ayı konut fiyat endeksine göre Batı Akdeniz bölgesi, senelik yüzde 215 artış ile konut fiyat artışında Türkiye birincisi. Antalya ise il bazında ilk sırada yer alıyor.


Antalya Ticaret ve Sanayi Odası ile Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı (BAGEV) Başkanı Davut Çetin, “Antalya konut fiyatı artışında liderliğe devam ediyor” dedi.

Çetin, Antalya'nın konut fiyatında Türkiye ortalamasının üzerine çıkmasında arsa maliyetleri kadar yabancı talebindeki artışın da rol oynadığını söyleyerek “Antalya ve Batı Akdeniz bölgesi, mart ayından bu yana fiyat artışında liderliğini sürdürmektedir. Antalya'da geçmiş yıllarda konut fiyatları diğer bölgelerin altında kalmıştı. Pandemiyle birlikte Antalya'ya yerli ve yabancı ilgisi arttı. Antalya konut fiyatı artışında 2021 yılından itibaren öne geçmeye başladı. Ukrayna'da savaş, Antalya'ya Rusya ve Ukrayna vatandaşlarının yerleşmesini hızlandırdı ve böylece Antalya son aylarda liderliğe yükseldi” açıklamasını yaptı.

'Konut fiyatları Türkiye'de yüzde 8, Antalya'da yüzde 7,6 arttı'

Sözcü'den İsmail Akın'ın aktardığına göre “Sevindirici haber, fiyat artışlarında artışın devam etmesine rağmen artış hızının yavaşlamaya başlamasıdır” ifadesini kullanan Çetin, “Temmuz ayında konut fiyatları aylık olarak Türkiye genelinde yüzde 8, Antalya'da yüzde 7,6 oranında artmıştır. Önceki aylardaki çift haneli artışların yerini tek haneye bıraktığı görülmektedir. Küresel ekonomideki durgunluk eğilimi demir-çelik gibi girdilerin fiyatlarında gerilemeye yol açmıştır. Bu gelişmelerin maliyet ve fiyat artışlarını yavaşlatmasını umuyorum” diye konuştu.

'Sosyal konut'ta yeni dönem başlıyor

İşte sosyal konut taksitlerinde yıllık artış miktarları

Sosyal konut projesinde başvuru sayısı 2 milyonu geçti

Konut fiyatlarında artış devam ediyor

Konut piyasası gerçekten de çöküyor mu?

Kılıçdaroğlu'dan sosyal konut açıklaması

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)