BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAnkara'da gündem AYM'ye suç duyurusu! CHP'den eylem kararı...----

Ankara'da gündem AYM'ye suç duyurusu! CHP'den eylem kararı...

Ankara'da gündem AYM'ye suç duyurusu! CHP'den eylem kararı...
09 Kasım 2023 - 15:27 www.finansgundem.com

Meclis Danışma Kurulu'nun, AYM'ye suç duyurusuyla ilgili gelişmeleri ele almak üzere bugün toplanması bekleniyordu. Danışma Kurulu toplantısının yapılmayacağı belirtildi. Karar sonrası CHP lideri Özel, eylem kararı aldı.

Yargıtay 3. Ceza Dairesi'nin, tutuklu Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay için hak ihlali kararı veren Anayasa Mahkemesi (AYM) üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunması Ankara’da hareketli günlerin yaşanmına sebep oldu.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in çağrısı üzerine TBMM Danışma Kurulu'nun Yargıtay'ın kararının genel kurula taşınması konusunu görüşmek için toplanacağını açıkladı. Ancak Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş'un programında Danışma Kurulu toplantısı yer almadı.

CHP’DEN EYLEM KARARI

Yaşanan bu gelişmenin ardından CHP lideri Özgür Özel, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Meclis Başkanı Sayın Numan Kurtulmuş tarafından yapılacağı bildirilen ve saat 17.00’de toplanması beklenen Danışma Kurulu toplantısının yapılmayacağını öğrendim. Bu durumda dün gerçekleştirdiğimiz olağanüstü grup toplantısında aldığımız karar gereği, yargı krizi ve darbe girişimini gündemde tutmak amacıyla bugünden itibaren TBMM Genel Kurulu’nu terk etmeme eylemine başlıyoruz" dedi.

TBMM DANIŞMA KURULU NEDİR?

TBMM Başkanı ya da görevlendireceği başkanvekili başkanlığında siyasi parti grup başkanları veya başkanvekillerinden oluşan; parti grupları arasında istişare yapılmasında ve Meclis çalışmalarının düzenlenmesinde önemli roller üstlenen kuruldur.

Can Atalay kararı iki yargı erkini karşı karşıya getirdi

 

Yargıtay'ın AYM hamlesi sonrası CHP acil toplanıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)