BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAmerikalılar ekonomik durumdan memnun değil----

Amerikalılar ekonomik durumdan memnun değil

Amerikalılar ekonomik durumdan memnun değil
19 Aralık 2023 - 16:33 www.finansgundem.com

Düzenlenen ankete göre, Amerikalıların neredeyse yüzde 80'inin ABD ekonomisinin ‘kötü durumda’ olduğuna inanıyor

Fox News tarafından 10-13 Aralık tarihleri arasında bin yetişkin ABD vatandaşı arasında telefonla arama yöntemi ile gerçekleştirilen anketin sonuçlarına göre, her beş ABD vatandaşından dördü, ülke ekonomisinin kötü durumda olduğunu düşünüyor.

Araştırmaya göre anket katılımcılarının yüzde 78'i, ulusal ekonominin mevcut durumunu ‘kötü’ olarak değerlendirdi. Bu şekilde düşünen kişilerin, Joe Biden'ın başkanlık döneminin başından bu yana yüzde 9 arttığı dikkat çekti. Aynı zamanda ankete katılanların arasından Cumhuriyetçilere sempati duyanların neredeyse tamamı (yüzde 93) ve Demokratları destekleyenlerin çoğu (yüzde 61) ABD ekonomisinin içler acısı olduğunu ifade etti.

Televizyonun muhataplarının yaklaşık yüzde 68'i ülkedeki genel durumdan memnuniyetsizliğini dile getirirken, yaklaşık aynı sayıda katılımcı (yüzde 64) ise finansal durumlarını ‘vasat veya kötü’ olarak tarif etti. 2021 ve 2022 yıllarının sonlarında bu yönde görüş bildiren katılımcıların oranı yüzde 58’i geçmiyordu.

10-13 Aralık tarihleri arasında bin yetişkin ABD vatandaşı arasında rastgele telefonla arama yöntemi ile gerçekleştirilen anketin yanılma payı yaklaşık yüzde 3 olarak veriliyor.

ABD ekonomisinde yumuşak iniş olasılığı yüksek

 

ABD ekonomisi gelecek yıl yüzde 1.5 büyüyecek

 

Yellen: ABD ekonomisinde resesyon işaretleri yok

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)