BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiYellen: ABD ekonomisinde resesyon işaretleri yok----

Yellen: ABD ekonomisinde resesyon işaretleri yok

Yellen: ABD ekonomisinde resesyon işaretleri yok
06 Aralık 2023 - 07:55 www.finansgundem.com

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, "Bir resesyondan korkmanıza neden olacak zayıflayan bir işgücü piyasasının olağan işaretlerini görmüyoruz.

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, zayıflayan işgücü piyasasının yaklaşan bir resesyona işaret ettiği yönündeki endişeleri reddederek, böyle bir gerilemenin tipik işaretlerini gözlemlemediğini belirtti.

Ekonominin harcama tarafının dayanıklılığını vurgulayan Yellen, enflasyon kontrolünü yüksek işsizlik oranlarına bağlayan tahminleri de çürüttü.

Yellen yaptığı açıklamada, enflasyonu dizginlemek için yüksek ABD işsizliğine ihtiyaç duyulacağını öngören ekonomistlerin, ekonominin işgücü piyasasında ve tüketici talebinde çok az zayıflık yaşaması ve fiyatların ılımlı seyretmesi nedeniyle "sözlerini yediklerini" söyledi.

Mexico City'de konuşan Yellen, "Bir resesyondan korkmanıza neden olacak zayıflayan bir işgücü piyasasının olağan işaretlerini görmüyoruz. Enflasyonu kontrol altına almayıbaşarmak için çok yüksek işsizlik gerekeceğini söyleyen ekonomistler sözlerini yiyorlar. Yani hiç de daha yüksek işsizlik gerektiriyor gibi görünmüyor" dedi.

ABD'de ISM hizmet endeksi beklentileri aştı

 

ABD'de açık iş sayısı ekimde 8 milyon 733 bine geriledi

 

ABD'de perakende satışlarda artış sürüyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)