BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiABD ekonomisinde yumuşak iniş olasılığı yüksek----

ABD ekonomisinde yumuşak iniş olasılığı yüksek

ABD ekonomisinde yumuşak iniş olasılığı yüksek
18 Aralık 2023 - 09:35 www.finansgundem.com

Beyaz Saray'a göre ekonomide yumuşak iniş olasılığı büyük. Üst düzey ekonomi danışmanı Brainard, "ekonomi gelecek yıla girerken gücünü koruyarak düşmeye devam edebilir" ifadesini kullandı.

ABD Başkanı Joe Biden'ın en üst düzey ekonomi danışmanı, son verilerin "yumuşak iniş için pistin genişliğinin çok daha büyüdüğünü" gösterdiğini ve göçün ABD işgücünün toparlanmasına yardımcı olduğunu söyledi.

Beyaz Saray Ulusal Ekonomi Konseyi Başkanı Lael Brainard, "enflasyonun gerçekten düştüğüne dair oldukça olumlu göstergeler gördük" ve "ekonomi gelecek yıla girerken gücünü koruyarak düşmeye devam edebilir" dedi.

Brainard, Biden yönetiminin "hala maliyetleri düşürmek için yapabileceği her şeye baktığını" söyledi. Ekonomistler yumuşak inişi, politika yapıcıların ekonomiyi resesyona yol açmadan enflasyonu kontrol altına alacak kadar yavaşlatmayı başarması olarak değerlendiriyor.

Brainard, finansal piyasaların ekonominin gidişatına ilişkin daha olumlu bir görüşü yansıtmasına rağmen, "insanların kendilerini finansal olarak daha güvende hissetmelerinin zaman alacağını" söyledi.

ABD'de ekonomik daralma sürüyor

 

ABD'de faizlerin artmaya devam etmesi bekleniyor

 

ABD'de enflasyon ağustosta beklentiyi aştı

 

Goldman, ABD'de resesyon ihtimalini düşürdü

 

ABD'de resesyon ihtimali

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)