BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAmerican Airlines'tan 36 yıl sonra bir ilk----

American Airlines'tan 36 yıl sonra bir ilk

American Airlines'tan 36 yıl sonra bir ilk
20 Mart 2020 - 17:06 www.finansgundem.com

ABD merkezli hava yolu şirketi American Airlines, korona virüs salgını sonrası en son 1984 yılında yaptığı ve sadece kargo taşıdığı uçuşlara yeniden başlıyor.

Korona virüs salgınından (Covid-19) en çok etkilenen sektörlerin başında hava taşımacılığı geliyor.

Pek çok hava yolu şirketi ülkelerin seyahat yasağı ve azalan yolcu sayısı nedeniyle ciddi oranda zarara uğramış durumda.

Bu durumdan muzdarip şirketlerden birisi olan merkezi Teksas'ta bulunan American Airlines 36 yıl sonra bir ilke imza attı.

NTV'de yer alan habere göre, şirket, en son 1984 yılında yaptığı ve sadece kargo taşıdığı uçuşlara bugün itibari ile yeniden başlıyor.

Şirketin bu kararını ülke basınına açıklayan isim olan kargo departmanının en yetkili ismi Rick Elieson, “Bunun gibi zor zamanlar, yaratıcı çözümler bulmanızı zorunlu kılıyor. Şirkette görev yapan çalışanlar bir süredir müşterilerimize sadece kargo maksatlı uçuş hizmeti seçenekleri sunmak için aralıksız mesai harcıyor” ifadelerini kullandı.

KAPASİTESİ YÜZDE 75 AZALMIŞTI

Şirket geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada sahip olduğu uluslararası kapasitenin yüzde 75 oranında azaldığını belirtmişti.

"BİR ÇOK HAVA YOLU ŞİRKETİ SALGIN NEDENİYLE İFLAS EDEBİLİR"

Mayıs ayının sonuna kadar hükümetlerin bu durumu düzeltmeye yönelik ortak adımlar atmaması durumunda dünyadaki birçok hava yolu şirketi iflasın eşiğine gelebilir.

Aynı habere göre, birçok uçuşun iptal edilmesi, edilmeyenlerin ise normalden az yolcu ile gerçekleştirilmesi havayolu şirketlerinin nakit rezervlerinin hızlı bir şekilde tükenmesine neden oluyor.

ZARAR 110 MİLYAR DOLARIN ÜZERİNDE OLABİLİR

Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği'nin tahminlerine göre, hava yolu şirketleri bu yıl toplam 113 milyar dolara kadar zarar edebilir.

Alman hava yolu firması 23 bin uçuşunu iptal ediyor

Korona virüs hava yolu çalışanlarını vurdu

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)