BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltında yukarı yönlü baskı artıyor----

Altında yukarı yönlü baskı artıyor

Altında yukarı yönlü baskı artıyor
17 Şubat 2022 - 12:15 www.finansgundem.com

Altın fiyatları, Rusya'nın Ukrayna ile ilgili yarattığı jeopolitik belirsizliklerle bu hafta inişli çıkışlı bir seyir izledi. Salı günü 8 ayın zirvesinden gerileyen değerli metal, perşembe günü yeniden yükselişe geçti.

Altının gram fiyatı 818 liradan güne başlarken, ons altın 1872 dolardan işlem görüyor.

Gün Ortası: Altının gram fiyatı 826 liradan işlem görürken, çeyrek altın 1353 lira, Cumhuriyet altını da 5396 liradan satılıyor.

Altının onsu uluslararası piyasalarda yüzde 0,7 artışla 1.886,00 dolardan işlem görüyor.

Gün Sonu: Altının gram fiyatı 829 liradan satılırken, çeyrek altın 1354 liradan, Cumhuriyet altını 5400 liradan satılıyor.

Altının onsu uluslararası piyasalarda yüzde 1,20 artışla 1894 dolardan işlem görüyor.

İnfo Yatırım forex bülteninde, "Son zamanlarda altın fiyatlarında jeopolitik gelişmelerin takip edilen başlıca konu olarak karşımıza çıkıyor. Rusya ile Ukrayna arasında artan gerginliklere ABD ve Fransa gibi ülkelerde katılırken, bu konuda gelen haber akışları altında volatiliteyi artırıyor. Yukarı yönlü hareketlenmeler ile birlikte son 8 ayın zirvelerinde fiyatlamalar gerçekleştiren altın, Rusya kanadından gelen ılımlı mesajlar ile bir miktar gerilemeler gerçekleştirmişti. Rusya, askerlerinin bazılarını geri çektiğini açıklamıştı. Fakat ABD kanadında ise bunun doğru olmadığı yönünde açıklamalar gelmişti. Bu sebeple ortada belirsizlik halen devam ediyor ve gelen haber akışları zaman zaman sert fiyatlamalar yaşanmasına neden oluyor. Diğer yandan FOMC Toplantı Tutanakları incelendi. Tutanaklarda yetkililerin enflasyon riskinde yönün yukarı olduğu, enflasyonun yüksek seyri halinde daha hızlı bir faiz artış patikasının gerekebileceğinin vurgulandığı görüldü. Yeni günde ise 16:30’da ABD kanadından gelecek olan İşsizlik Haklarından Yararlanma Bşv. verisi izlenecek. XAUUSD grafiğini teknik olarak inceleyecek olursak 1880 – 1890 – 1902 seviyeleri direnç noktaları olarak; 1865 – 1850 – 1830 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir." diye belirtiliyor.

A1 Capital günlük teknik bülteninde, "Ons/Altın’da önceki gün yaşanan geri çekilme sonrasında dün tepki alımları etkili oldu ve %1.03 yükseliş 1872.49$ seviyesinden kapanış gerekleşti. Kısa vadeli hareketlerde 1834 – 1877 destek direnç bandı geçerliliğini koruyor. Orta vade açısından önemli direnç konumunda olan 1877$ seviyesinin üzerinde kapanış gerçekleşmedikçe yükseliş ataklarının zayıfladığını görebiliriz. Bu nedenle yeni pozisyonla açısından 1877$ direncinin üzerinde kapanış beklenmeli. Gram Altın önceki gün gerçekleşen geri çekilme sornasında dün tepki alımları etkili oldu ve %0.90 oranından değer kazanımı ile 818.30 TL seviyesinden gün tamamlandı. 822$ seviyesi direnç konumunu koruyor. Geçtiğimiz günlerde satışların geldiği ve kısa vadeli hareketler açısından direnç konumunda olan seviyenin kırılması harekete ivme kazandırır. Bu seviyenin üzerinde yaşanabilecek hareketlerde ise 839TL ile 850TL seviyeleri kısa vadeli üst dirençler olarak takip edilebilir. 811 TL seviyesini ise kısa vadeli destek noktası olarak verebiliriz." diye belirtiliyor.

Dolar için kritik gün

 

Borsada kritik karar öncesi satışlar hızlandı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)