BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisAltınbaş Holding’den çifte atak----

Altınbaş Holding’den çifte atak

Altınbaş Holding’den çifte atak
01 Haziran 2015 - 13:28 www.finansgundem.com

Eğitimle birlikte sağlık sektörüne giriyor. 100 milyon TL yatırımla sağlık kampüsü kuruluyor. Bir atak ta finansta…

Altın, finans, lojistik, enerji ve eğitim gibi sektörlerde faaliyet gösteren Altınbaş Holding, sağlık sektörüne de adım atmaya hazırlanıyor. Yaklaşık üç yıl önce açtığı Kemerburgaz Üniversitesiyle eğitim sektörüne giren Altınbaş Holding, bu kez üniversite aracılığıyla sağlık sektöründe şansını deneyecek. Bakırköy'de eski Town Center'ı satın alan şirket, burada 100 milyon TL'lik bir yatırımla sağlık kampüsü açacak. Kampusun içinde bir de diş hastanesi olacak.

Ekonomist’ten Ayşegül Sakarya Pehlivan’a konuşan Altınbaş Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve icra Kurulu Başkanı Cengiz Biçer, sağlık kampüsünü en geç 20l6'ya kadar açmayı planladıklarını söylüyor. Biçer, "Tıp ve eczacılık fakültelerinden sonra bu yıl diş hekiliği fakültesi ve sağlık hizmetleri yüksekokulunu açıyoruz. Sağlık bilimlerinin tüm bölümlerini bu yıl açmayı planladığımız Bakırköy Kampüsü'nde toplayacağız. Sağlık kampüsü içinde 2 bin metrekarelik bir alanda 20 milyon TL'lik bir yatırımla diş hastanesi açacağız" diyor.

250 MİLYON TL YATIRIM

2014 yılını yüzde 10 büyüme ve 8 milyar liralık ciro ile tamamlayan şirket, faaliyet gösterdiği diğer sektörlerde de büyümeye devam edecek. Şirket bu yıl yüzde 15 civarında büyüme planlıyor. Cengiz Biçer, holding olarak beş yıl içinde yapacakları 1 milyar liralık yatırımın 250 milyon liralık kıs¬mını bu yıl hayata geçireceklerini belirtiyor.

Alpet ile enerji alanında büyümeye odaklanan Altınbaş Holding, 430 olan istasyon sayısını 500'e çıkarmayı planlıyor. Atak Madeni Yağlar şirketiyle 15 milyon TL ek yatırımla yeni bir gres yağı üretim hattı kurduklarını söyleyen Cengiz Biçer, sektördeki hedeflerini şu şekilde açıklıyor: "Madeni yağ sektöründe yüzde 100 yerli sermayeye sahip en büyük üreticiyiz. Yıllık 35 bin ton üretim ve 30 ülkeye ihracat gerçekleştiriyoruz. 10-15 milyon dolarlık nitelikli ürün ile bu alandaki ithalatı yüzde 50 azaltacağız."

DÜNYA MARKASI OLUYOR

Altınbaş'ın en güçlü olduğu sektörlerden biri de mücevherat. Altınbaş, Assos, Pera ve Onsa   markalarıyla sektörde Avustralya'dan Katar'a 80'i aşkın ülkeye ihracat yapıyor. Dünyada hala markalı mücevher alanında büyük potansiyel bulunduğunu söyleyen Biçer, "Bu açığı değerlendirerek markalarımızı dünya markası haline getirmek istiyoruz. Bu yıl yüzde 15'lik büyüme planlıyoruz" diyor.

PROJE FİNANSMAN ŞİRKETİ KURACAK

Kuzey Kıbrıs'ta bankacılık sektöründe Creditwest'te yüzde 10 pazar payı bulunan Altınbaş Holding bölgede proje finansmanı şirketi kurmaya hazırlanıyor. Kuzey Kıbrıs'ta son dönemde özellikle turizm, tarım ve eğitim konularında proje kredilerinin arttığını söyleyen Cengiz Biçer, "Kıbrıs'ın uzun vadeli yatırım finansmanına ihtiyacı var. Kıbrıs'a karşı bu sorumluluğu hissediyoruz. Uluslararası bankaların işbirliğiyle bir finans kuruluşu kurup, turizm, eğitim, tarım gibi alanlarda yatırımları proje finansmanı ile destekleyeceğiz. Bu ortaklıkta yabancılar da Türkler de olacak. Kuruluş sermayesi 10 milyon dolar civarında olacak" diyor.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)