BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltın için en karamsar tahmin!----

Altın için en karamsar tahmin!

Altın için en karamsar tahmin!
02 Ocak 2014 - 07:34 www.finansgundem.com

İsviçreli UBS bankası tarafından yayımlanan piyasa öngörüsünde altın fiyatlarında büyük kayıplar bekleniyor

Altın fiyatlarına yönelik karamsar bir tahmin geldi. İsviçreli UBS bankasının varlık yönetim birminin başında yer alan Dominic Schneider, 2014 yılında altın fiyatlarının izleyeceği yola dair öngörülerini içeren notunu yayımladı. Schneider notunda, "Altını olan yatırımcılar için yine korkunç bir yıl olacak" dedi ve kıymetli metalin 12 aylık süreçte yüzde 13 kayba uğrayarak 1050 dolara gerileyeceğini öngördü.

FAİZ ORANLARINA BAKIN

"Herkes Fed'in geri çekilmesinden bahsediyor ama asıl faiz oranlarına bakmamız lazım" diyen Scheider, "12 aylık bir tahmin yapıyorsanız 2015 yılına bakmanız gerekir ve o zaman da faiz oranlarında artış olacağını görürsünüz" ifadelerini kullandı. Faiz oranlarının artması, gelir getirmeyen bir araç olan altının elde tutulma maliyetini artıran bir etken olarak kabul ediliyor. 2014 yılında ekonomik büyüme ve enflasyon oranlarına dair öngörülerin olumlu olduğunu hatırlatan Scheider, bu nedenle de risk-getiri dengesinin riskli yatırımlara doğru kaydığını belirtti.

32 YILIN EN BÜYÜK DÜŞÜŞÜ

2013'ü yıllık yüzde 28 kayıpla tamamlayan spot altın fiyatları, böylelikle son 32 yılın en büyük senelik düşüşünü kaydetmiş oldu. Altın fiyatları 2013'ten önceki 12 yıl boyunca sürekli artarak uzun soluklu bir ralliye imza atmıştı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)