BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltın fiyatları 2 haftanın zirvesinde----

Altın fiyatları 2 haftanın zirvesinde

Altın fiyatları 2 haftanın zirvesinde
21 Ocak 2021 - 08:25 www.finansgundem.com

Uluslararası piyasalarda spot altın fiyatı 2 haftanın en yüksek seviyesine çıktı

Uluslararası piyasalarda spot altın fiyatları, Biden yönetiminin korona virüs salgını karşısında ABD ekonomisine daha fazla destek sağlayacağı ve bunun enflasyon bekleyişlerini yukarı çekeceği beklentileri ile 2 haftanın en yüksek seviyesine çıktı.

Spot altın fiyatı 1872,73 dolar/ons seviyesinin görülmesinin ardından şu sıralarda düne göre yüzde 0,09 artışla 1871,67 dolar/ons seviyesinden işlem görüyor.

Analistler ekonomileri canlandırmak için çok fazla teşviğin uygulamaya girmekte olması ve bunların enflasyon bekleyişlerini yükselteceği beklentilerinin altın fiyatını destek verdiğine işaret ediyorlar. Axi'nin global piyasa stratejisti Stephen Innes, "Hazine getirilerinin altına yön dikte edebileceğinden kuşkuluyum. Eğer enflasyon bekleyişleri daha yukarı gider ise altında ralli devam edebilir" diye konuştu.

Altın fiyatı için ilk direncin 1.884 dolar/ons seviyesinde olduğunu ifade eden analistler, buranın geçilmesi halinde 1.902 dolar/onsun hedefleneceğini öngörüyorlar.

PPK öncesinde dolar ve euro güne nasıl başladı?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)