BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaPPK öncesinde dolar ve euro güne nasıl başladı?----

PPK öncesinde dolar ve euro güne nasıl başladı?

PPK öncesinde dolar ve euro güne nasıl başladı?
21 Ocak 2021 - 08:20 www.finansgundem.com

Türkiye'de ve dünyada gözler Merkez Bankalarında, kritik faiz kararlarının açıklanacağı günde dolar kuru güne yatay bir başlangıç yaparken, euro ise hafif yükselişte.

Güne başlarken, Merkez bankalarından yılı ilk faiz kararları gündemde öncelikli takip edilecek.

Japonya ve Brezilya'dan gelen kararların ardından gün içinde başta Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası(TCMB) ve Avrupa Merkez Bankası(ECB) olmak üzere 7 faiz toplantısı bulunuyor.

Haftanın açılışında 7,50'nin üzerine tırmandıktan sonra 7,40'lara doğru çekilen dolar/TL, bugün açıklanacak olan Merkez Bankası Faiz kararı öncesinde 7,41'in hemen üzerinde değerleniyor. Dün 9 liranın altında kapanan Euro/TL ise 9 lira sınırında hareket ediyor.

08.15 itibarıyla dolar/TL 7,4192, euro/TL 9,0088 seviyesinden işlem gördü.

ÖNE ÇIKANLAR

ABD’de Başkan seçilen Joe Biden, ABD’nin 46’ıncı Başkanı olarak yemin etti ve görevine başladı.

Çin, ABD’nin eski Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’nun da aralarında bulunduğu 28 ABD’li üst düzey ismi yaptırım listesine aldığını aktardı.

İngiltere Merkez Bankası Başkanı Andrew Bailey, Banka'nın faiz oranlarının sıfırın altına indirilip indirilmemesi konusunda herhangi bir karar almadığını söyledi. Bailey, faizin negatife indirilmesinin ekonomiye ne kadar yardımcı olacağını belirsiz olduğunu da savundu.

Brezilya ve Japonya merkez bankaları beklendiği gibi faiz oranında değişikliğe gitmedi.

Japonya Merkez Bankası, gelecek mali yıl için büyüme tahminini yukarı yönlü revize etti.

YURTİÇİ

Ekonomist tahminleri ağırlıklı olarak faiz değişikliği olmayacağı yönünde şekillendi.  TCMB kararı saat 14.00'te açıklanacak.

TÜİK tüketici güven endeksi verisini açıklayacak. Endeks Aralık ayında değişiklik göstermeyerek 80,1 seviyesinde kalmıştı (10.00). TÜİK aynı saatte tarımsal girdi fiyat endeksini de açıklayacak.

Öğleden sonra sırasıyla BDDK haftalık bülteni ve TCMB haftalık para ve banka istatistikleri takip edilecek. TCMB haftalık raporunda rezervler, yurt dışı yerleşiklerin hareketleri ve yurt içi yerleşiklerin döviz pozisyonu izlenecek (14.30).

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Brüksel'de AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell ve AB Komisyonu’nun bazı üyeleriyle görüşmeler yapacak.

Işık Plastik halka arzında iki gün sürecek talep toplama başlayacak.   

YURTDIŞI

ECB'nin faiz kararı 15.45'te açıklanacak. Piyasalarda faiz oranlarında bir değişiklik tahmini bulunmuyor. ECB Başkanı Christine Lagarde, Para Politikası Kurulu kararının ardından saat 16.30'da basın toplantısı düzenleyecek.

Günün diğer faiz kararları Endonezya, Norveç, Ukrayna, Güney Afrika ve Paraguay'dan gelecek. Hiç bir bankadan faiz değişikliği tahmini bulunmuyor.

Japonya Merkez Bankası(BOJ) Başkanı Haruhiko Kuroda, faiz toplantısının ardından basın toplantısı düzenleyecek (09.30).

ABD'de haftalık işsizlik başvuruları, konut başlangıçları, Philadelphia Fed iş koşulları endeksi (16.30) verileri gelecek.

Piyasaların gözü kulağı Merkez Bankası'nda

Biden'dan Trump yönetiminin kararlarını tersine çevirecek 17 imza

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)