BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltın Fed öncesi 14 ayın zirvesi yakınında seyretti----

Altın Fed öncesi 14 ayın zirvesi yakınında seyretti

Altın Fed öncesi 14 ayın zirvesi yakınında seyretti
17 Haziran 2019 - 10:49 www.finansgundem.com

Altın fiyatları, Fed'in politika toplantısı öncesi 14 ayın en yüksek seviyesi yakınında sakin seyretti

Altın fiyatları, yatırımcıların para politikasının ne yöne gideceğine ilişkin işaretler için dikkatlerini Çarşamba günkü Fed toplantısına çevirmeleri ile birlikte 14 ayın en yüksek seviyesi yakınında sakin seyrediyor. Yatırımcılar Fed'in yanında ABD ekonomik verilerini de yakından takip ediyor.

ABD'de Cuma günü açıklanan hükümet rakamlarına göre, ABD mağazaları ve fabrikaları geçen ay faaliyette artış olduğunu rapor etti. Ancak daha önce açıklanan ABD istihdam ve enflasyon verileri daha az güçlüydü ve bu durum, yılın ikinci yarısında faiz indirimleri için yol açıp açmayacağı konusunda işaretler alabilmek için ABD merkez bankası Fed'den gelecek yorumların daha dikkatle izlenmesine yol açıyor.

Spot altın fazla değişmeyerek Singapur saati ile 12:49'da ons başına 1,341.61 dolarda kaldı.

Fiyatlar Cuma günü 1,358.26 dolara kadar yükselerek Nisan 2018'den bu yana en yüksek seviyesini gördü.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi Cuma günü yüzde 0.4 yükseldikten sonra yatay seyretti.

Singapur'da Phillip Futures analisti Benjamin Lu, "ABD'de faiz indirimi beklentilerinin artması ve küresel ticaret belirsizlikleri, ekonomik görünümün içinde bulunduğumuz dönemde kötüleşmesi ile birlikte altına yönelik güvenli liman alımlarını güçlendirdi," dedi ve "Altın fiyatlarının artan piyasa risklerinden önemli ölçüde faydalanmasına rağmen, risk varlıklarından gelen rekabetçi etkilerden dolayı yukarı yönlü potansiyelin sınırlı kalacak olması nedeniyle, altında güçlü bir yukarı yönlü beklentiye girenleri uyarıyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Diğer değerli metallerden, spot gümüş fazla değişmezken, platin yüzde 0.2 ve palladyum yüzde 0.9 düştü.

Piyasada izlenecek önemli olaylar şöyle;

Eğer bir grup Wall Street tahvil startejisti doğruysa, Fed yetkilileri bu hafta, önümüzdeki dönemde Faiz indirimine gitme olasılığı konusunda açık bir işaret vermekten kaçınabilir. Bu durum, ABD Hazine tahvillerinde yükseliş bekleyenler için olumlu bir gelişme olmaz.

Fed Başkanı Jerome Powell'ın ABD ekonomisinde büyümeyi devam ettirmenin Fed'in "kapsayıcı" hedefi olduğu konusuna sık sık dikkat çekmesi, potansiyel olarak agresif faiz indirimleri için kapıyı açıyor.

ABD Ticaret Bakanı Wilbur Ross, ABD Başkanı Donald Trump ve Çin Devlet Başkanı Xi Jinping'in ay sonunda Japonya'da gerçekleştirilecek G-20 liderler zirvesindeki olası toplantısından büyük bir ticaret anlaşması çıkma olasılığının az olduğunu işaret etti.

Altın destekli exchange traded fonlarındaki (ETF) altın varlıkları Şubat ayından bu yana en yüksek seviyesinde.

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)