BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkAlmanya’nın dev dijital bankası ABD’den çekiliyor----

Almanya’nın dev dijital bankası ABD’den çekiliyor

Almanya’nın dev dijital bankası ABD’den çekiliyor
19 Kasım 2021 - 18:07 www.finansgundem.com

Almanya’nın 9 milyar dolar değerindeki dev dijital bankası N26 ABD’den çekilme kararı aldı. Berlin merkezli fintek şirketi, Avrupa’ya odaklanacağını açıkladı.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Almanya’nın dijital bankası N26 ABD operasyonlarını durduruyor. Şirket iki buçuk yıl önce ülkede faaliyet göstermeye başlamıştı. N26’nın ABD’de bulunan 500 bin müşterisi, 11 Ocak 2022 tarihinden sonra mobil uygulamayı kullanamayacak. 9 milyar dolar değere ulaşan Berlin merkezli fintek şirketi, bundan sonra Avrupa’daki operasyonlarına odaklanacağını açıkladı.

Bankadan yapılan açıklamada, “ABD müşterileri 11 Ocak 2022 tarihine kadar hesaplarını kullanabilecek ve sorunsuz bir geçiş için fonlarını nasıl çekebilecekleri anlatılacak” dendi. N26 önde gelen bir pazardan ilk kez çekilmiyor. Banka geçtiğimiz yılın ilk dönemlerinde İngiltere’den çekilmiş ve ülkenin Avrupa Birliği’nden ayrılığını sebep göstermişti. N26’nın İngiltere’de müşteri kazanma konusunda başarıyı yakalayamadığı konusunda açıklamalar yapıldı.

Bankanın ABD’den çekilme kararı Avrupa finteklerinin ABD’de büyüme göstermesinin zorluklarını hatırlattı. İngiltere’nin dijital bankası Monzo, ABD’de 2019 yılında faaliyet göstermeye başlamasının ardından, yakın zamanda ülkede yaptığı bankacılık lisansı başvurusunu geri çekti. Diğer yandan ABD’nin online borsa işlem platformu Robinhood uluslararası büyüme kaydedemedi ve geçtiğimiz yıl İngiltere’de de mobil uygulamasını piyasaya sürme planlarını rafa kaldırdı.

N26 ve benzeri şirketlere destek veren start-up şirketi Fourthline CEO’su Krik Gunning CNBC’ye yaptığı açıklamada “Avrupa’da online bankacılıkta devasa bir büyüme fırsatı var” dedi. Açıklamasında, “N26 Avrupa’da en güçlü olduğu pazarlarda büyümek istiyor ve bence bu akıllıca bir hamle” ifadesini kullandı. Avrupa’ya odaklanma hedefinin yanı sıra N26 aynı zamanda gelecek yıl yatırım alanında yeni ürünlere harcama yönelteceğini açıkladı. Şirket bölgede artan talebe yanıt vermek amacıyla doğru Avrupa’ya da yönelecek.

Banka ABD’deki çalışanlarını “mümkün olduğunca” diğer birimlerine yönlendireceğini açıkladı. 2019’un temmuz ayında başlayan N26’nın ABD girişimi, çeşitli engellerle karşılaştı. Şirket geçtiğimiz yıl korona virüs pandemisini sebep göstererek New York’taki çalışanlarının %10’unu işten çıkardı. ABD Operasyonları Başkanı Nicolas Kopp ise bu gelişmenin ardından bankadan ayrıldı.

finansgundem.com'un derlediği bilgilere göre şirket aynı zamanda JPMorgan Chase ve Bank of America gibi bankacılık devleri ile Chime ve Varo gibi dijital bankacılık start-up’larından da güçlü bir rekabetle karşılaştı. N26 diğer yandan Almanya’da düzenleyicilerin baskısı altında. Almanya’nın finansal düzenleyicileri, şirketin kara para aklamaya yönelik şüpheli aktivite raporlarını zamanında vermediği gerekçesiyle 5 milyon dolar cezaya çarptırdı.

Geçtiğimiz ay ise N26 900 milyon dolarlık yeni bir yatırım aldığını açıkladı. Finansal düzenleyici kurum BaFin ise şirketin her ay kabul edebileceği yeni müşteri sayısına kısıtlama getirdi. Şirket bugüne kadar 1,7 milyar dolarlık yatırım aldı. Yatırımcılar arasında ABD’nin yatırım yöneticisi Coatue, Singapur’ın varlık fonu GIC ve teknoloji milyarderi Peter Thiel de bulunuyor.

Yeni nesil bankaların en büyük sorunu

 

Deutsche Bank geri dönüş için doğru yolda

 

Z kuşağının hayali kripto milyarderi olmak

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)