BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaAraştırmaZ kuşağının hayali kripto milyarderi olmak----

Z kuşağının hayali kripto milyarderi olmak

Z kuşağının hayali kripto milyarderi olmak
19 Kasım 2021 - 15:12 www.finansgundem.com

Araştırma şirketi Engine Insights tarafından yapılan araştırmaya Z kuşağının üçte ikisinin kripto para milyarderi olacaklarını düşündükleri ortaya çıktı.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Korona virüs pandemisi döneminde, hükümetlerin devasa teşvik ödemeleri ile ABD Kongresi’nin ekonomik çöküşü engellemek için her türlü önlemi alabileceğine yönelik inançla finansal piyasalarda sıçrama görüldü. Bunun sonucunda yatırımcılar geleceğin Warren Buffett’ı olacaklarını düşünmeye başladı. Omaha kahini olarak da bilinen ünlü milyarderin aksine, genç yatırımcılar kripto paranın zenginliğe giden yol olduğunu düşünüyor.

Fortune’un haberine göre yakın zamanda araştırma şirketi Engine Insights tarafından yapılan bir araştırmada, ABD’de yetişkinlerin %31’inin kripto para yatırımlarıyla milyoner olabileceğini düşündüğü ortaya çıktı. 1997 ve 2012 yılları arasında doğan Z kuşağı katılımcılarının ise %59’u kripto milyarderi olmanın hayalini kuruyor. 1,027 kişiyle gerçekleştirilen araştırmanın sonuçları birçok açıdan içinde bulunduğumuz durumu gösteriyor.

Geçtiğimiz hafta görülen düşüşlere rağmen kripto para piyasaları 2021 yılında devasa yükselişler gösterdi. Bitcoin değerini ikiye katlarken, Ethereum %450 yükseliş gösterdi. Aynı zamanda şaka olarak tasarlanan Shiba Inu gibi kripto paralar da fiyatlarında görülen sert yükselişlerle yıl boyunca isminden bahsettirdi. Yatırım başarılarına yönelik viral hikayeler oldukça yaygın. Bu da yatırımcıların yükselişleri kaçırmaktan korku duymasına neden oluyor.

Gençler, özellikle de erkekler kripto paralara ilgi duyuyor. 18-29 yaş arası erkeklerin %40’ından fazlası Pew Research Center tarafından yapılan anket çalışmasında kripto para yatırımı yaptığını ya da kullandığını söyledi. Aynı yaş grubundaki kadınların ise yalnızca %19’u kripto para yatırımı yaptığını ifade etti. Daha ileri yaş gruplarındaki kişiler kripto yatırımları konusunda daha temkinli. Y kuşağı dahi kripto yatırımlarına şüpheyle yaklaşıyor.

Engine Insights’ın araştırmasına katılan Y kuşağı mensuplarının %46’sı kripto yatırımı yaparak milyoner olabileceklerini düşünüyor. Ancak finansgundem.com'un derlediği bilgilere göre Warren Buffett ve Ken Griffins gibi milyarderler, kripto yatırımcılarını tercih etmiyor. Elbette genç yatırımcılar kripto paralara farklı bir açıdan yaklaşıyor. Önceki kuşaklar Japonya ekonomisi, dot-com balonu ve ABD’de emlak piyasasının çöküşü gibi olaylara tanıklık etti.

Ancak son yıllarda piyasalar devam eden bir yükseliş trendi içinde. Bu nedenle  genç yatırımcılar da, piyasalarda yalnızca yükseliş görüleceğini düşünüyor. Kripto yatırımlarının riskli olduğu tartışmasız bir gerçek. Kripto piyasasında volatilite oldukça yüksek ve dolandırıcılık vakaları da görülüyor. Ancak şanslı olanlar da var. Kripto yatırımlarında finansal danışmanlık hizmeti veren Onramp Invest Başkanı Justin Castelli, kripto para piyasasının yönünün ne olacağını kestirmek imkansız dedi.

Ancak Castelli kripto paraların kalıcı olacağını düşünüyor. Bu nedenle de yatırımcılara, çeşitlendirilmiş bir portföye sahip olmalarını ve uzun vadeli yatırım stratejisi izlemelerini öneriyor.

Çip krizine çözüm buldu!

 

Bitcoin 56 bin dolarda tutunuyor

 

Türkiye'de yaşayan İngilizler neyi pahalı buluyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)