BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaAraştırmaTürkiye'de yaşayan İngilizler neyi pahalı buluyor----

Türkiye'de yaşayan İngilizler neyi pahalı buluyor

Türkiye'de yaşayan İngilizler neyi pahalı buluyor
19 Kasım 2021 - 13:02 www.finansgundem.com

Daily Express gazetesinin yer verdiği 'HSBC Expat Explorer' anketinin sonuçlarına göre Türkiye'de yaşayan İngilizler bir tek arabayı pahalı buluyor.

İngiltere'de yayın yapan Daily Express gazetesi, Türkiye'de çalışanlar yabancıların ne düşündüklerinin sorgulandığı 'HSBC Expat Explorer' adlı bir anketin sonuçlarını paylaştı. Gazeteye göre hava koşulları, manzaraları ve düşük yaşam maliyeti nedeniyle Türkiye yabancı çalışanlar için büyük cazibe kaynağı ama 'oldukça pahalı' bulunan bir şey de var.

Gazeteye göre Türkiye'de yaklaşık 34 bin İngiliz yaşıyor. Kimi Ege ve Akdeniz'deki sahil kentlerini tercih eden, kimi de İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyükşehirlerde yaşamını sürdüren İngilizler Türkiye'ye yerleşmek isteyenler için ipuçları ve tavsiyeler verdi.

Anket için soruları yanıtlayan İngilizlerden biri "İstanbul'da yaşıyorsanız araba almayın. Pahalı ve karmaşık. Şehir içinde toplu taşıma veya taksiyle bir yerden bir yere gitmek daha kolay" dedi.
Bir diğeri "Kültürü öğrenme ve yaşama konusunda cesur olun" tavsiyesi verirken bir diğer tavsiye de pazara gidip kasap gibi esnaflarla tanışık olunması yönünde. Türkiye'de yaşayan bir başka İngiliz de "Yalnızca tatil taraflarını değil 'Gerçek' Türkiye'yi gördüğünüzden emin olun" önerisi yaptı.

Asya'nın en pahalı dairesi 82.2 milyon dolara satıldı

 

İstanbul'da hava kirliliğinin en büyük nedeni 'trafik'

 

İstanbul'da ev fiyatları için şok tahmin: En az bir milyon lira

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Erol g.20 Kasım 2021 07:25

    ÜLKEMIZDE DÖNERCİ TATLICI LOKANTA GİBİ GIDA İŞLETMELERİ GENELDE TAŞIT TRAFİĞİNE AÇIK TOZUN ÇOK FAZLA OLDUĞU ANA CADDELERDEDIR BU İŞLETMELERİN OLDUĞU YERLER TAŞIT TRAFİĞİNE KAPATILMALIDIR