BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkDeutsche Bank geri dönüş için doğru yolda----

Deutsche Bank geri dönüş için doğru yolda

Deutsche Bank geri dönüş için doğru yolda
19 Kasım 2021 - 15:35 www.finansgundem.com

Geçmiş yıllarda iflas endişeleri nedeniyle çok sayıda müşterisini kaybeden Deutsche Bank geri dönüş işaretleri veriyor. Banka yıllar sonra tahvil yatırımcılarının güvenli yatırım tercihleri arasına girdi

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Almanya’nın en büyük bankası Deutsche Bank'ın sağlam bir özkaynak getirisi elde etmeye çalışmadan önce düzeltmesi gereken çok fazla sorun bulunuyor. Ancak Bloomberg International yazarı Paul J. Davies’e göre banka son dönemde özellikle borçlarının maliyeti ve istikrarı konusunda önemli bir ilerleme kaydetti.

Bu ilerleme borsa yatırımcılarının da ilgilenmesi gereken bir durum. Zira Davies, Deutsche Bank'ın fonlama maliyetlerinin bankanın gelir beklentilerinin yanı sıra bilanço giderleri için de önemli bir kalem olduğuna dikkat çekiyor.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, Deutsche Bank uzun bir süredir riskli bir banka olarak görüldüğü gerekçesiyle, tahvil, para birimi ve türev ticareti işletme kollarında hedge fonlarını ve diğer finansal müşterilerini kaybetmişti. Davies’e göre Deutsche Bank'ın kredi itibarını geri kazanması, 2015'ten bu yana iflas edeceği endişeleriyle kaybettiği işlerini geri kazanabileceği anlamına da geliyor.

Deutsche Bank, bu hafta sattığı ve birinci kademe sermayesinin bir parçası olan yeni ikinci dereceden tahvilleri aracılığıyla şimdiye kadarki en düşük getiriyi sağladı. (Konunun uzmanı olmayanlar için, bu tür tahviller riskleri açısından hisse senetleri yatırımlarına yakındır ve bankanın iflas etmesi durumunda özkaynak yatırımlarından sonra ikinci sırada yok olan varlıklardır.)

Deutsche Bank'ın 1,25 milyar euroluk (1,42 milyar dolar) yeni tahvili sadece %4,5 kupon oranıyla fiyatlandı. Bu oran bazı rakiplerine göre daha yüksek olabilir. Ancak Davies’e göre, sadece altı ay önce %4,625 kuponla satılan benzer kağıtlara bakıldığında oldukça satılan benzeri bir kağıtta görülen ciddi bir gelişme. Bunun toparlanmanın nedeni kısmen geniş kapsamlı bir piyasa rallisi ve tahvil yatırımcılarının verim talebi. Söz konusu tahvilleri içeren endeks olan ICE BofA Coco Endeksi, Eylül ortasında %3.03 seviyesine kadar gerileyerek şimdiye kadarki en düşük verimini sağlamıştı.

Bloomberg International yazarına göre söz konusu gelişme Deutsche Bank CEO’su Christian Sewing yönetiminde gerçekleşen yeniden yapılanmayı da yansıtıyor. Bankanın hissedarlara cazip getiri sağlayabilmesi için yapması gereken daha çok şey bulunuyor: Perakende bankacılık biriminin maliyetleri çok fazla, bankanın istenmeyen varlıkları boşaltma sürecini bitirmesi gerekiyor ve geçen çeyrekte yeniden yapılandırma için ek maliyet ücreti kabul görmedi. Ancak Sewing, temel giderleri azaltmayı ve sermayeyi yeniden inşa etmeyi başardı. Banka 2022 yılında yeniden hisse geri alımından bahsedebilecek bir noktaya kadar geldi. Bu ihtimal uzun yıllardır düşünülemiyordu.

Daha fazla istikrar, tahvil yatırımcılarının yanı sıra kredi derecelendirme kuruluşlarının da sinirlerinin yatışmasına yardımcı oldu.Bu ay Standard & Poor's, Deutsche Bank'ın borç tavan seviyesinin yükseltilmesi konusunda Moody's Investors Service ve Fitch Ratings'e katıldı. Sadece bir yıl öncesine kadar Moody's, Deutsche Bank'ın üst düzey kredi notunu çürük tahvil olarak izliyordu. Bu bir Banka için felaket senaryosunu işaret eder.

Deutsche Bank Baş Finans Sorumlusu James von Moltke geçen hafta İsviçre bankası UBS tarafından düzenlenen bir konferansta yatırımcılara yaptığı açıklamada, geliştirmelerin müşterileri geri kazanmaya yardımcı olması gerektiğini söyledi. Von Moltke, bankanın en güvenli, en üst düzey tahvillerinde ‘A’ kredi notunu kaybetmesiyle, müşterilerinin bankayla iletişimini kestiğini ve bu nedenle yüz milyon euronun üzerinde gelir kaybına uğradıklarına dikkat çekti. Moltke, “Bu yüzden geri dönüş bekliyoruz” ifadelerine yer verdi.

Federated Hermes'in Finansal Kredi Yatırım Başkanı Filippo Alloatti, derecelendirmelerin finans camiasında çok önemli olduğunu ve Deutsche Bank'ın daha istikrarlı bir taraf haline geldiğini belirtiyor.

Bunun önemli bir örneği, Deutsche Bank'ın en üst düzey tahvillerini kredi türev piyasalarında temerrüde karşı korumalarının maliyetidir. Haziran başından bu yana, bu maliyet sürekli olarak şimdiye kadarki en düşük seviyelerine yakınlaştı ve Mart ayından bu yana Credit Suisse'den daha ucuz hale geldi.

Deutsche Bank bazı müşterileri çoktan geri kazanmış olabilir. Davies’e göre bazı üst düzey bankacılar Deutsche’nin ticarette pazar payı kazandığını söylüyor. Banka bu yıl küresel döviz alım-satımında ilk üçteki yerine geri döndü. Ancak Deutsche 2021 yılı itibariyle yakaladığı %8,5’lik payla hala 2015’teki %14,5’lik getiri payının gerisinde kalıyor.

Deutsche Bank'ın yatırım bankacılığı alanındaki ve ticaret gelirlerindeki toparlanmasındaki sürdürülebilirliği yatırımcıları için en önemli soru olmayı sürdürüyor. Londra merkezli finans firması Algebris'te fon yöneticisi olan Sebastiano Pirro'ya göre, söz konusu alanlarda son 18 ayda görülen be bilançoları etkileyen yükseliş, sıcak piyasa atmosferi ve bankanın uyguladığı iyileştirmeler sonucu oluşan bir kombinasyonu ifade ediyor. Ancak Pirro’ya göre bir dengenin oluştuğunda emin olmak halen çok zor.

Davies’e göre, Deutsche’nin sürekli olarak kârlı bilançolar paylaşmaya devam etmesi için yapması gereken çok işi var. Ancak tahvil yatırımcılarının Deutsche tahvili satın almaktan memnun olması Alman bankasının doğru yolda olduğunu gösteriyor.

Deutsche Bank muhbirine ödül ispiyon dalgası mı başlatacak?

 

Deutsche skandalı büyüdü: 500 milyon euroluk suçlama

 

Güçlü bir portföy için 5 kritik adım

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)