BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAlmanya'da ırkçı teröristin itirazı mahkemece reddedildi----

Almanya'da ırkçı teröristin itirazı mahkemece reddedildi

Almanya'da ırkçı teröristin itirazı mahkemece reddedildi
24 Ekim 2022 - 14:18 www.finansgundem.com

Almanya'da 8'i Türk 10 kişiyi katleden Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) terör örgütünün ele başlarından Beate Zschaepe'nin Alman Anayasa Mahkemesi'ne yaptığı itiraz reddedildi.

Alman Anayasa Mahkemesi, ırkçı terörist Beate Zschaepe'nin hukuksal haklarının ihlal edildiği konusunda yapılan itirazı geri çevirdi.

2000-2007 arasında ırkçı cinayetler işleyen, iki bombalı saldırı gerçekleştiren ve çok sayıda banka soygunu yapan NSU terör örgütünün üyesi Beate Zschaepe, cinayetlerin işlendiği yerlerin hepsinde kendisinin de bulunduğunun ispat edilemediğini iddia ederek, ömür boyu hapis kararına itiraz etmişti.

NSU davası süreci

Münih Yüksek Eyalet Mahkemesi'nde (OLG) 2013'te görülmeye başlanan NSU terör örgütü davasında, sanıklar hakkındaki karar 11 Temmuz 2018'de açıklanmıştı. Mahkeme, baş sanık Beate Zschaepe'ye ömür boyu, örgüte yardım ve yataklıktan suçlu bulunan Ralf Wohlleben'e 10, Andre Emminger'e 2,5, Holger G'ye 3, Carsten S'ye de gençlik yasaları uyarınca 3 yıl hapis cezası vermişti.

Almanya'nın en geniş kapsamlı davalarından

Zschaepe, Wohlleben ve Holger G, kararın temyiz edilmesini istemiş, Federal Başsavcılık ise Andre Emminger hakkında verilen karara itiraz etmişti.

Almanya'nın en geniş kapsamlı davalarından NSU’da 5 sanığı 14 avukat savunmuş, 93 mağduru ise 60 avukat temsil etmişti. Toplam 438 duruşmada tamamlanan davada 765 tanık ve 56 uzman dinlenmişti.

Almanya'da bileşik PMI 29 ayın dibinde

 

Almanya'dan enerji krizine karşı 200 milyar euroluk fon

 

Almanya: AB'ye doğru artan düzensiz göçü azaltmayı hedefliyoruz

 

Macron'dan Almanya'ya mesaj: İzole olmayın

 

Almanya Cumhurbaşkanı, Zelenskiy ile görüştü

 

Almanya gazda kıtlığı önlemek için tüketimini yüzde 30 azaltmalı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)